Predstavljanje knjige Ive Lučića “Vukovarska bolnica”

Hrvatska liječnička komora i Sveučilište u Zadru pozivaju vas na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Ive Lučića “Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka”, koje će se održati večeras, u srijedu, 17. siječnja 2018. godine s početkom u 18 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira IV. br.2).

Ova je knjiga svjetionik istine, koji argumentirano, neospornim činjenicama popunjava praznine u sjećanju na veličanstvene trenutke hrvatske povijesti. Bolnica kao srce junačke obrane Vukovara, stožerne točke obrane Hrvatske države, s ovom knjigom dobiva novu dimenziju u hrvatskoj povijesti“, ocijenio je prof.dr.sc. Andrija Hebrang, liječnik; ratni ministar zdravstva Republike Hrvatske.

Zločini koje su počinile snage Jugoslavenske narodne armije i njima pridružene srpske paravojne postrojbe bile su tolika opsega i toliko brutalni da se nisu mogle sakriti pod okrilje starih pripovijesti niti pripisati hrvatskoj strani koliko god su to pokušavali. Posebno težak zločin počinili su nad ranjenicima iz Vukovarske bolnice. Po davno uhodanom propagandnom obrascu, liječnike iz bolnice koji su nadljudskim naporima liječili ranjenike svih nacionalnosti proglasili su „zločincima“,„fašistima“ i protiv njih podigli čitav niz optužbi i pokrenuli sudske procese“ istaknuo je autor knjige prof.dr.sc. Ivo Lučić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...