Cestitka_Uskrs

Puljić čestitao pravoslavcima: “Želim Vam radost, blagoslov i mir!”

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju i dalmatinskom episkopu Nikodimu čestitku u povodu Božića, koji Srpska pravoslavna crkva slavi po julijanskom kalendaru 7. siječnja.

„Zahvaljujem Vam na čestitki koju ste mi uputili u povodu Božićnih i novogodišnjih blagdana. Rođenje Isusa Krista, koje se dogodilo u Palestini, u gradu Betlehemu, doista je osobiti događaj ljudske povijesti. Tada se ostvarila povezanost neba i zemlje za kojom su čeznuli starozavjetni pisci i proroci. Zato se svake godine uz ove svečane dane pridružujemo nebeskoj i zemaljskoj liturgiji pjevajući radosno i odano: „Teb’ Isuse hvalimo, sveto Trojstvo slavimo, Majku tvoju častimo, svetu Djevu Mariju“.

I molimo Boga neka nam daruje priprosto i jednostavno srce pastira, kao i mudri i poučljivi um mudraca s Istoka kako bismo u božićnom vremenu mogli pjevati, moliti i ponavljati: Dijete nam se rodilo, Bog nam je darovan. Sretan i radostan Božić, te blagoslovljena Nova 2018. godina.

U toj radosti želim neka nas sve Novorođeni obdari svojim darovima radosti, blagoslova i mira! A Vama, Vašem svećenstvu i monaštvu, kao i vjernom Božjem puku upućujem iskrene božićne i novogodišnje čestitke uz anđeosku pjesmu: Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim (Lk 2,14). Hristos se vaistinu rodi!“ – stoji u poruci, koju je medijima prenio Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...