Radnici traže isplatu 5 milijuna kuna otpremnina; Prodajte polovicu autobusnog kolodvora u Benkovcu

Teritorijalni Ured SSSH Zadar za Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju, u suradnji sa Sindikatom prometa i veza Hrvatske, organizira sutra prosvjedni skup bivših radnika Croatia Zadar – line d.d. Prosvjed će se održati s početkom u 10,30 sati ispred Autobusnog kolodvora u Benkovcu, Vukovarska ulica 8, Benkovac. Prosvjednici će blokirati autobusni kolodvor u Benkovcu u trajanju od 1 sata.

Bivši zaposlenici Croatia Zadar – Line d.d., nekad jedne od najpoznatijih hrvatskih prijevozničkih tvrtki, ponovno prosvjeduju, traže isplatu otpremnina, cc 5. milijuna kuna nakon što su izgubili radna mjesta u sumnjivoj privatizaciji i u jednom od najduljih stečaja koji je trajao 12 godina, a još se vode sudski postupci u svezi imovine te tvrtke vrijedne 100-ak milijuna kuna. Bivši radnici traže žurnu prodaju polovice autobusnog kolodvora u Benkovcu koji je 1/2 u vlasništvu Croatia Zadar – line d.d., a 1/2 u vlasništvu grada Benkovca, da bi se iz kupoprodajne cijene njima isplatile otpremnine.

Budući da stečajni upravitelj bezuspješno već godinama prodaje polovicu kolodvora, bivši radnici organiziraju novi prosvjedni skup i blokadu Autobusnog kolodvora u Benkovcu u trajanju od 1 sata, a u cilju da se nadležnim institucijama i stečajnom upravitelju pošalje jasna poruka da je neophodno ubrzati i dovršiti prodaju Autobusnog kolodvora u Benkovcu, kao i sve druge postupke u svezi imovine Croatia Zadar – line, a sve s ciljem da se bivšim radnicima isplate zaslužene otpremnine, stoji u priopćenju kojeg potpisuju predstavnici bivših radnika Croatia Zadar – line Srđan Lukić, Ive Brajković, Petar Kardum i Nikola Maričić zajedno s pravnim povjerenikom  Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar Vedranom Uranijom.

 

.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...