VIR BRINE O SVIMA

Rekordni broj prijavljenih; Za 746 Virana božićnice od 500 kuna

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Pojedinačnom isplatom 500 kuna jednokratne materijalne potpore umirovljenicima, korisnicima Centra za socijalnu skrb, nezaposlenima i osobama starijima od 65 godina, Općina Vir razveselila je u prvim danima 2018. godine dosad najveći broj prijavljenih. Čak 847 Virana podnijelo je prijavu, a za njih 746 odobrena je isplata, dok će ostali svoje božićnice dobiti po naknadnom kompletiranju potrebne dokumentacije. Ukupno je isplaćeno 373.000 kuna, što je također rekordni iznos, a načelnik Općine Vir Kristijan Kapović nakon pozdrava upućenog korisnicima općinskih potpora u prepunoj vijećnici Općine Vir, podsjetio je kako je ovaj program potpora Općine Vir – razvojne naravi.

„Počeli smo s 200 kuna prije 15 godina i narasli do sadašnjih 500 kuna. Manje od toga neće biti, može biti samo više“, kazao je načelnik Kapović podsjetivši, također, kako je potpora u pravim rukama.

„Vi ste cijeli radni vijek posvetili podizanju obitelji i svih vrijednosti u kojima mi danas uživamo. Da nije bilo vas i vašeg radnog doprinosa, ne bi bilo Općine niti naših radnih mjesta. Ovo je, zato, jedan mali znak pažnje. Plaćali ste sve komunalne obaveze i sada je red na nama da vam, onoliko koliko možemo, vratimo nazad. S druge strane, kada se prijeđe Virski most takve potpore nema nigdje u okolnim mjestima, dok i na razini Hrvatske ona postoji u svega nekoliko gradova“, dodao je.

„Ovo je vaš dom i vaša Općina. Slobodni ste pitati, tražiti i dobiti informaciju od naših djelatnika i svu njihovu pažnju za bilo koji problem“, dodao je načelnik Kapović upoznavši još Virane s aktualnom temom vodovoda i kanalizacije:

„Naše komunalno poduzeće Vodovod Vir vodi projekt izgradnje kanalizacije i vodovoda u Ninu, Privlaci i Vrsima, što je samo potvrda naše vrijednosti. Da nismo dobri, takav nam posao vrijedan 400 milijuna kuna naši susjedi nikad ne bi dali. A naš virski vodovod i kanalizaciju mi ćemo na jesen ove godine kandidirati za EU sredstva, što znači da će do 2024. godine svaka kuća na Viru imati priključak za vodovod i kanalizaciju“, poručio je još virski načelnik.

Na izlasku iz Općinske vijećnice nakon potpisivanja rješenja o isplati 500 kuna jednokratne materijalne potpore, zamjenik načelnika Antonio Vučetić svima je podijelio poklon vrećice iz promotivne kampanje „Ja volim Vir“. Rješenja o potpori uručena su u ponedjeljak 8. siječnja, a zbog velikog broja korisnika dijelila se u dva navrata tijekom radnog vremena.

 

GOSPOĐE NADA I MILKA NAJVIŠE VOLE VIRSKE MANIFESTACIJE

Gospođe Nada Krpan (64) i Milka Hajka (76), dobre susjede iz naselja Žitna, na Viru žive već 16, odnosno 18 godina. Nada je iz Male Subotice, Milka iz Zagreba, a zajednička im je, naravno, ljubav prema otoku.

„Prekrasno mi je na Viru, i to toliko da u Zagreb idem samo jednom godišnje. Davno sam kod sestrične došla na Vir u posjetu, potom napravila kuću i ostala. Najljepše mi je kad sezona prođe i kad se Vir pomalo smiri od gužvi“, kaže nam gospođa Milka koja sa susjedom Nadom svake subote i vikendima izlazi na sve virske manifestacije.

„Volimo izlaziti na koncerte i događaje, još samo da nađemo neke bogate udovce“, priča nam u šali gospođa Nada. Obje su umirovljenice, pa im 500 kuna potpore od Općine Vir dođe dobro za podmirenje troškova.

„S ovom ćemo potporom pokriti komunalne troškove“, kažu nam, a imaju i jednu želju: „Imamo javnu rasvjetu, a kada dobijemo vodovod i kanalizaciju onda ćemo imati sve“, poručile su.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar