Rekordni broj prijavljenih; Za 746 Virana božićnice od 500 kuna

Pojedinačnom isplatom 500 kuna jednokratne materijalne potpore umirovljenicima, korisnicima Centra za socijalnu skrb, nezaposlenima i osobama starijima od 65 godina, Općina Vir razveselila je u prvim danima 2018. godine dosad najveći broj prijavljenih. Čak 847 Virana podnijelo je prijavu, a za njih 746 odobrena je isplata, dok će ostali svoje božićnice dobiti po naknadnom kompletiranju potrebne dokumentacije. Ukupno je isplaćeno 373.000 kuna, što je također rekordni iznos, a načelnik Općine Vir Kristijan Kapović nakon pozdrava upućenog korisnicima općinskih potpora u prepunoj vijećnici Općine Vir, podsjetio je kako je ovaj program potpora Općine Vir – razvojne naravi.

„Počeli smo s 200 kuna prije 15 godina i narasli do sadašnjih 500 kuna. Manje od toga neće biti, može biti samo više“, kazao je načelnik Kapović podsjetivši, također, kako je potpora u pravim rukama.

„Vi ste cijeli radni vijek posvetili podizanju obitelji i svih vrijednosti u kojima mi danas uživamo. Da nije bilo vas i vašeg radnog doprinosa, ne bi bilo Općine niti naših radnih mjesta. Ovo je, zato, jedan mali znak pažnje. Plaćali ste sve komunalne obaveze i sada je red na nama da vam, onoliko koliko možemo, vratimo nazad. S druge strane, kada se prijeđe Virski most takve potpore nema nigdje u okolnim mjestima, dok i na razini Hrvatske ona postoji u svega nekoliko gradova“, dodao je.

„Ovo je vaš dom i vaša Općina. Slobodni ste pitati, tražiti i dobiti informaciju od naših djelatnika i svu njihovu pažnju za bilo koji problem“, dodao je načelnik Kapović upoznavši još Virane s aktualnom temom vodovoda i kanalizacije:

„Naše komunalno poduzeće Vodovod Vir vodi projekt izgradnje kanalizacije i vodovoda u Ninu, Privlaci i Vrsima, što je samo potvrda naše vrijednosti. Da nismo dobri, takav nam posao vrijedan 400 milijuna kuna naši susjedi nikad ne bi dali. A naš virski vodovod i kanalizaciju mi ćemo na jesen ove godine kandidirati za EU sredstva, što znači da će do 2024. godine svaka kuća na Viru imati priključak za vodovod i kanalizaciju“, poručio je još virski načelnik.

Na izlasku iz Općinske vijećnice nakon potpisivanja rješenja o isplati 500 kuna jednokratne materijalne potpore, zamjenik načelnika Antonio Vučetić svima je podijelio poklon vrećice iz promotivne kampanje „Ja volim Vir“. Rješenja o potpori uručena su u ponedjeljak 8. siječnja, a zbog velikog broja korisnika dijelila se u dva navrata tijekom radnog vremena.

 

GOSPOĐE NADA I MILKA NAJVIŠE VOLE VIRSKE MANIFESTACIJE

Gospođe Nada Krpan (64) i Milka Hajka (76), dobre susjede iz naselja Žitna, na Viru žive već 16, odnosno 18 godina. Nada je iz Male Subotice, Milka iz Zagreba, a zajednička im je, naravno, ljubav prema otoku.

„Prekrasno mi je na Viru, i to toliko da u Zagreb idem samo jednom godišnje. Davno sam kod sestrične došla na Vir u posjetu, potom napravila kuću i ostala. Najljepše mi je kad sezona prođe i kad se Vir pomalo smiri od gužvi“, kaže nam gospođa Milka koja sa susjedom Nadom svake subote i vikendima izlazi na sve virske manifestacije.

„Volimo izlaziti na koncerte i događaje, još samo da nađemo neke bogate udovce“, priča nam u šali gospođa Nada. Obje su umirovljenice, pa im 500 kuna potpore od Općine Vir dođe dobro za podmirenje troškova.

„S ovom ćemo potporom pokriti komunalne troškove“, kažu nam, a imaju i jednu želju: „Imamo javnu rasvjetu, a kada dobijemo vodovod i kanalizaciju onda ćemo imati sve“, poručile su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...