Cestitka_Uskrs

Rodbina u Rtini: “Kad dođe pečemo janjca, pobijedit će, Stipe je iz krša, pun žila”

Stipe Miočić imat će priliku postati jedini borac u teškoj kategoriji koji će tri puta zaredom obraniti naslov prvaka. Spektakularna borba iz Bostona pratit će se u cijeloj Hrvatskoj, a posebno će kao i uvijek biti u Rtini pokraj Zadra, u zaseoku Miočići.

Rodbina i obiteljski prijatelji uz dobru hranu i piće probdiju noć u iščekivanju borbe, koja obično počinje pred zoru.

”Stipe je iz krša, pun žila i krvi, stojimo iza Stipe da on bude broj jedan. Najbolji, nemamo boljeg od Stipe”, kaže Željko Miočić.

Ishod meča u Rtini uopće nije upitan.

”Eto, nemam vam što reći nego svi čekamo taj trenutak, mislimo da će Stipe dobiti, ja sam već rekla da hoće”, poručuje Krstina Miočić, a Željko dodaje:

”Pobjeda, nema mu premca. On kaže da negdje oko 111 kila ima i da se spremio za meč.”

Stipe je u rodnom kraju svog oca prvi put bio prije dvije godine i oduševio se krajem, ali i ljudima. Na svoje je rođake i kumove ostavio dubok dojam.

”On se s nama družio do juta, boćali smo, pekli smo janjca, ja i on smo pekli janjca. Ja sam mu dao da loži i tako smo se mi tu bili družili. On je veseljak, društven, miran, kao da nije iz kaveza”, priča Željko.

Iako je Stipe rođen i odrastao na drugom kraju svijeta, korijene nije zaboravio, a njegovi se mečevi u Miočićima ne propuštaju.

”Na televiziji kad se bori , onda sav drhtiš. Ponosiš se sa Stipom, ipak su tu korijeni iz Miočića naših.”

A u domu Stipinih kumova bit će veselo i u noći sa subote na nedjelju, kada će se srca punih ponosa pratiti još jedna Stipina velika borba, donosi Gol.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...