Sedam klapa natječe se za titulu najbolje

Festival božićne klapske pisme, Zadar 2018 održat će se u petak 5. siječnja i subotu 6. siječnja u Zadru. Drugu godinu zaredom organiziran je kao dvodnevni festival koji se sastoji od svog natjecateljskog i nenatjecateljskog dijela – smotre klapa, koja se održava sedmu godinu u nizu. Specifičnost tog Festivala je što je klapska izvedba tematski vezana isključivo za božićne pjesme vjerskog sadržaja. Svaka klapa u oba dana izvest će po dvije pjesme.

Natjecanje klapa održava se u petak 5. siječnja u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 20,00 sati. Nastupa sedam klapa među kojima su i klape koje dolaze izvan zadarskog područja. Natjecat će se Mješovita klapa Kampaneli, Muška klapa Koporan te ženske klape Kolura, Neverin, Orca, Stivanja i Tamarin.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu mo Ivo Nižić, predsjednik, prof. Nela Šarić i prof. Tatijana Jergan Botunac dodijelit će prve tri nagrade stručnog ocjenjivačkog suda. Publika će svojim glasovima odlučiti koja klapa je dobitnik nagrade publike.

Na sedmoj Smotri klapa u crkvi sv. Frane u subotu 6. siječnja s početkom u 20,00 sati nastupa četrnaest klapa, sve su iz Zadarske nadbiskupije. To su muške klape Asseria, Idro, Koporan, Ponistra, Težaci, Zvono, Ad hoc, ženske klape Karmel, Uzorita, Zikva, mješovite klape Maraška, Puntadura, Školji i Vokalni sastav Magnificat.

Ravnatelj Festivala je mo. Žan Morović, dirigent i voditelj Katedralnog zbora sv. Stošije Zadar. Ulaz oba dana je slobodan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...