Smrt na safariju; Južnoafrička policija otkrila nove detalje o stradanju lovca s Paga

U tijeku je istraga kojom će se utvrditi što se točno dogodilo u slučaju stradavanja hrvatskog lovca Pere Jelinića u Južnoj Africi. Policija je otkrila neke nove detalje, poznato je iz čijeg je oružja ispaljen metak, ali nije jasno kako je do toga došlo.

Lovac s Paga, 75-godišnji Pero Jelinić, ubijen je u lovu na lavove u Južnoj Africi. Kako nam je potvrdila južnoafrička policija, nakon što je 75-godišnji lovac preminuo u bolnici u Vryburgu otvorena je istraga kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo, donosi dnevnik.hr.

Kako su objasnili, lovca je života stajao pucanj iz vatrenog oružja koje je nosio jedan od njegovih kolega, hrvatskih lovaca.

Više lovaca, uključujući i trojicu Hrvata, lovilo je na farmi lavova pokraj Setlagola, a tijekom lova 75-godišnjak se navodno umorio, nakon čega je vatreno oružje predao svom kolegi iz Hrvatske. Njih dvojica nastavila su hodati i slijediti jedan drugoga.

75-godišnjak je navodno hodao ispred drugog hrvatskog državljanina kada ga je metak pogodio u rame. Prevezen je u bolnicu Vryburg gdje je preminuo, poručili su iz južnoafriočke policije.

Događaj je ovo koji je šokirao Pažane. 75-godišnjak je inače bio strastveni lovac i sakupljač trofeja, a prije odlaska u Južnu Afriku svom je prijatelju rekao: “Ako me lav pojede, makar će glavu poslati, pokopajte je. Pojedite par janjaca, sjetite se Pere i priči je kraj.”

Društvo u Južnoj Africi pravila su mu još dvojica Hrvata. Istraga bi trebala pokazati je li paški lovac u Africi upucan namjerno ili se radi o nesretnom slučaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...