Sramota na Dugom otoku; Doktorica u ambulantu dolazi s kantom čiste vode da može raditi

Više od dva mjeseca u Društvenim prostorija u mjestu Luka na Dugom otoku nema tekuće vodu, upozorava nas na apsurdnu situaciju u 21. stoljeću Dugootočani Nenad Marčina te se pita zar to nije maćehinski odnos saljske Općine prema stanovnicima Luke.

U malom mjestu na Dugom otoku žive uglavnom starije stanovništvo, koje treba konstantnu brigu liječnika. Kao i u većini malih mjesta, doktor dolazi u mjesnu ambulantu jednom tjedno ili u više tjedana.

Nemoguće je i zamisliti kako doktorica Dragica Bratović iz žmanske Ambulante ordinirajući u Društvenim prostorijama mora donositi u plastičnoj kanti čistu vodu. I to traje. Žalosno je što su općinski komunalci u par navrata dolazili kako bi uklonili kvar ali uvijek se vraćaju neobavljenog posla. Po onome, ima vremena, nije im to prioritet. Međutim, što može miti veći prioritet od tekuće vode pri pružanje medicinske skrbi pacijentima i to u ovoj 2018. godini, godini Zdravstva, u kojoj smo već debelo zakoračili u treći milenij. Poznato je, kako mjesto Luka spada u najveće platitelje komunalije u Općini Sali, kaže Marčina.

Mi ćemo se pitati što se to događa s upravljanjem društvenim prostorijama u Zadarskoj županiji, kakav je to odnos javnog sektora po onome što svi koristimo? Nedavno smo objavili vijest o uneređenom (jako blagi izraz u odnosu na stvarno stanje) wc-u u Domu Zdravlja u Obrovcu, a sada dobivamo informaciju da doktorica na Dugom otoku mora raditi u ambulanti gdje nije riješena normalna vodoopskrba. Sramota javnog servisa. S druge strane nije problem potrošiti javni novac na čašćenja. Podsjetimo da je vijećnik Akcije mladih u Zadarskoj županiji Ante Rubeša nedavno sve nas informirao kako je Županija na božićni domjenak potrošila 55.000 kuna našeg novca. Opći dojam jest da glavonje na svim razinama troše bez problema na čašćenja, a ono što mi koristimo može biti i zasrano i bez vode.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...