Stiglo zahladnjenje i minusi, na Jadranu jaka i olujna bura

Nakon južina i temperatura oko deset stupnjeva stigla je prava zima.U Slavoniji i Baranji sutra će biti umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suho. Puhat će umjeren, povremeno i jak istočni vjetar, a temperatura će biti ujutro oko -1, danju oko 4 stupnja

U središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno, a osobito na sjeverozapadu povremeno može biti vrlo slabih oborina, uglavnom susnježice i snijega. Temperatura zraka bit će između -1 i 3.

U gorju također oblačno, a slabog snijega može biti ponajprije u Gorskom kotaru. Na Jadranu djelomice sunčano. Puhat će umjerena i jaka, još u početku podno Velebita na udare i olujna bura koja će prema kraju dana slabjeti.

Temperatura u gorju između -3 i 1, na moru od 5 do 11, a hladno će osim u gorju ujutro biti i u unutrašnjosti Istre. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano uz malu mogućnost za mjestimice malo kiše.

Puhat će umjerena do jaka bura, poslijepodne u slabljenju i okretanju na istočnjak. Bit će malo hladnije nego danas, i ujutro i danju. Vjerojatnost za kišu veća je na južnom Jadranu gdje će biti promjenljivo oblačno. Umjerena bura okrenut će poslijepodne na istočnjak i jugo, uz malo do umjereno valovito more. Temperatura uglavnom između 7 i 12.

Do sredine sljedećeg tjedna umjereno do pretežno oblačno, u prva dva dana uz hladna jutra. Od utorka toplije, povremeno s kišom, u početku i snijegom, osobito u gorju.

U srijedu pretežno oblačno uz češću kišu, a susnježice i snijega bit će još uglavnom u gorju.

Na Jadranu promjenljivo, povremeno s kišom, najprije u Dalmaciji, a od utorka i drugdje. Od utorka će biti i postupno toplije te vjetrovito, uz jugozapadnjak koji će u srijedu okrenuti na sjeverozapadnjak.

U drugom dijelu dana bura će oslabjeti pa više ne bi trebalo biti ograničenja u prometu. Malo snijega može pasti ponajprije u gorju, a povremene kiše bit će na jugu. Bit će malo hladnije nego danas, uz temperaturu primjerenu sredini siječnja, pa dio nedjelje možete provesti i na otvorenom, piše HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...