Stiže prava zima; U Zadru sljedeći tjedan temperature padaju ispod nule

Konačno stiže prava zima, za vikend se očekuje snijeg, a onda temperature padaju za 10, 15 stupnjeva. U petak će dan započeti kišom, a uz zahladnjenje kiša će prema kraju dana prijeći u snijeg koji će u gorju biti i obilniji. U petak i subotu u gorju će pasti i više od 50, a u nizinama i do 20 cm snijega, koji će se uz hladnije vrijeme zadržati i veći dio sljedećeg tjedna, piše HRT.

Početak tjedna donijet će temperature od -15 tijekom noći pa do par stupnjeva iznad nule tijekom dana. Zadar će u ponedjeljak mjeriti 0 stupnjeva, dok će u utorak temperatura pasti na -1 Celzijusa.

Danas kiša 

Prema prognozi DHMZ-a danas se očekuje pretežno oblačno uz povremenu kišu, u gorju i snijegom. Na Jadranu su mogući i pljuskovi s grmljavinom, a u Dalmaciji i lokalno izraženija kiša. Oborine će poslijepodne uglavnom prestati, a potom će se i djelomice razvedriti, najprije u sjevernim i zapadnim predjelima. Umjeren i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu jugo, postupno će okretati na sjeverozapadni koji će na otvorenom moru u drugom dijelu dana imati i olujne udare. Temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na Jadranu od 10 do 15 °C, a navečer osjetno hladnije.

Kako detaljnije donosi HRT, jutro će u Slavoniji biti manje hladno, uz temperaturu većinom od 3 do 5 stupnjeva. Danju će prevladavati oblačno uz povremenu kišu, a na krajnjem istoku može biti i susnježice i snijega. Najviša dnevna temperatura bit će oko 5 stupnjeva, a poslijepodne će zapuhati sjeverozapadnjak s kojim će prema večeri zahladnjeti.

U središnjim predjelima promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimice će biti kiše, a u Međimurju i susnježice. Poslijepodne će oborine prestati, a zatim će se i postupno razvedriti. Najviša dnevna temperatura od 5 do 8 stupnjeva, uz nagli pad potkraj dana.

U gorju i na sjevernom Jadranu u početku oblačno. U gorju će povremeno biti kiše i snijega, dok će na Jadranu kiše biti manje, a poslijepodne se očekuju sunčana razdoblja. Zapuhat će sjeverozapadnjak, uz obalu Istre i jak. Jutarnja temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre od 2 do 5, na moru od 6 do 8, dnevna u gorju od 4 do 7 uz jače zahladnjenje navečer, na moru većinom od 10 do 12 stupnjeva.

Dalmaciju očekuje promjenljivo oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, moguće i grmljavinu. Sjeverozapadnjak će pojačati na umjeren i jak, na otvorenome i olujan pa će i more biti valovito i jače valovito.

Na jugu je moguć i poneki jači pljusak ili obilnija kiša. No, bit će i sunčanih razdoblja. U početku će puhati umjeren jugozapadnjak, a zatim će okrenuti na umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 6 u unutrašnjosti do 11 uz obalu, a najviša dnevna od 12 do 14 stupnjeva.

Sutra će se izmjenjivati sunce i oblaci

Sutra se u unutrašnjosti očekuje barem djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka, osobito navečer. Na Jadranu pretežno sunčano, a navečer na širem riječkom području oblačno uz povremenu kišu. Slab do umjeren, na Jadranu i jak sjeverozapadni vjetar okrenut će postupno na jugozapadnjak, uz obalu i jugo. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 1, na Jadranu od 2 do 7, a najviša dnevna uglavnom od 6 do 11 °C, donosi Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...