U MUP-u kažu da se don Tomislav Vlahović igrao policajca kako bi upozorio građane o sigurnosti u prometu

– Izvršenim provjerama utvrđene su nepravilnosti u postupanju policijskog službenika-kapelana na dan 5. studenog 2017. godine. Utvrđeno je kako je do njegove reakcije došlo isključivo radi upozorenja građana o sigurnosti prometa na cestama. Dodatno vas obavještavamo kako je policijski službenik-kapelan upozoren na utvrđene nepravilnosti u postupanju te je s njegovim postupanjem upoznat njegov nadređeni rukovoditelj radi eventualnog poduzimanja daljnjih mjera i radnji iz njegove nadležnosti – naveli su iz MUP-a. Isti odgovor poslan dobio je očuh jednog od zaustavljenih mladića koji je o svemu obavijestio MUP i Zadarsku nadbiskupiju, piše ŠibenikIN.

Podsjetimo, on je tog 5. studenog prošle godine u večernjim satima policijskom palicom zaustavio četvoricu mladića na cesti između Benkovca i Lepura.

“On je nas pretekao i kroz prozor izbacio policijsku palicu. Međutim, to nije bila policijska palica prava reflektirajuća, nego je to bila ona obična što se može tako reći u dućanu kupiti”, rekao je RTL-u Šime Miletić iz Bile Vlake. Još više su se iznenadili kada su vidjeli da ih ne zaustavlja uniformirani policajac, nego župnik obučen u trenerku koji se odmah počeo derati.

“Ja ono iznenadio se što se sad događa, Luka ga je u tom trenutku odma prepoznao i pružio mu je ruku.“Don Tomislave to ste vi” da bi on meni rekao “Aj reci kolegi da se umiri jer ću ga prebiti i privesti u šibensku policijsku postaju”, rekao je Miletić.

Kada ga je prepoznao i drugi mladić, svećenik se vratio u svoj automobil i otišao. Incident je odmah prijavljen policiji, ali do danas, očito ništa nije poduzeto, iako su, kako je naveo MUP, utvrđene nepravilnosti u postupanju kapelana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...