U “Tri, dva, jedan – kuhaj!” dva para iz Zadra; Prijateljice Loreta i Ivana i bračni par Draženović

Osvježeni format showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!” sa sobom donosi nekoliko noviteta, među kojima su povratak Ivana Pažanina kao četvrtog člana žirija, dok se čak dvadeset parova kuhara amatera bori za titulu najboljeg, glavnu nagradu od 100 tisuća kuna i kuhinju u vrijednosti od 30 tisuća kuna!

Natjecatelji će biti podjeljeni u pet skupina. Svaki tjedan po četiri para testirat će svoje kulinarske mogućnosti, i to kroz raznovrsne zadatke i izazove – kako pripremiti jelo koje je u skladu s fitness režimom ili jelo kojim želimo „zadiviti šefa“, kako skuhati jelo prema receptima kandidata iz prijašnjih sezona ili složiti jelovnik od tri slijeda koji će, pak, ocijeniti posebni gosti u studiju. Na kraju svakog selekcijskog tjedna dva najmaštovitija para odlaze u daljnje natjecanje, točnije među TOP 10 parova, dok dva najlošije ocijenjena para odlaze kući.

Mateja Domitrović Sabo, Tomislav Špiček, Mate Janković i Ivan Pažanin na jedan će dan preuzeti ulogu „dežurnog kuhara“ i pomagati natjecateljima, i to u bilo kojoj situaciji, od savjetovanja i otkrivanja malih gastrotrikova pa sve do fizičke pomoći, poput rezanja luka, valjanja tijesta i čišćenja kozica ako je potrebno…

 

Za titulu najboljeg kuharsko-amaterskog para Hrvatske između njih 20 borit će se i dva para iz Zadra.

Ljiljana (56, Zadar, laboratorijska tehničarka) i Drago Draženović (67, Zadar, umirovljenik) – bračni par

Ljiljana i Drago u braku su sedam godina. Često kuhaju kod kuće, a najviše se raduju vikendima kada kuhaju za obitelj i prijatelje. Na njihovim se jelovnicima često može naći meso, ali i salate koje Ljiljana jako voli. Ideje za svoje jelovnike pronalaze na Internetu i u kuharicama, a Dragi je među najdražim kuharicama koje posjeduje, jedna stara iz Švicarske. Ovaj se bračni par, s jedne strane, pribojava nedostatku sata na setu, što bi im moglo stvoriti nervozu dok kuhaju, a s druge ih strane raduje susret s Tomislavom Špičekom. Žarko žele provjeriti je li Tomek isti kao i kada ga gledaju na televiziji.

Loreta Bačić (26, Zadar, PR i marketing specijalist) i Ivana Nemarić (32, Zadar, turistički tehničar) – prijateljice

Zabavne, entuzijastične, energične, ambiciozne s dobrim smislom za humor – to su Loreta i Ivana. Upoznale su se prije šest godina u blizini posla i od tada su nerazdvojne. Loreta smatra da je Ivana klasična djevica u horoskopu – fokusirani perfekcionist, dok je ona potpuna suprotnost te se zbog toga tako dobro slažu i nadopunjavaju. Vole internacionalnu kuhinju, pogotovo kuhinju Istočne Europe, a svakom stranom jelu uvijek dodaju malo dalmatinskog štiha.

Obje su otkačene mlade mame, predane supruge i velike ljubiteljice pasa. Kada im je produkcija javila da su primljene u show, kod kuće su pripremale večere za obitelj i prijatelje kao svojevrsnu vježbu za stručni žiri, a prijatelji su ocjenjivali njihova jela i davali im komentare. Očekuju da neće odmah ispasti, već da će dogurati do drugog kruga showa i pritom puno toga novog naučiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...