U zadarskom HNK pogledajte predstavu “Moja nuklearna ljubav”

U četvrtak, 25. siječnja u 20 sati pogledajte predstavu „Moja nuklearna ljubav“, koprodukcijiski projekt Teatra Rugantino, Kotar Teatra i  Akademije dramske umjetnosti  u Zagrebu, u suradnji s Muzejom prekinutih veza te u režiji Olje Lozice.  Dramaturg i skladatelj: Matko Botić, scenografkinja i kostimografkinja: Ana Sekulić, a oblikovatelj svjetla: Marino Frankola. Igraju: Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović i Filip Vidović.

Predstava Moja nuklearna ljubav, autorski projekt Olje Lozice, nastala je na temelju iskaza napisanih na internetskom forumu forum.hr (u rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara – priče iz prošlosti, najpopularnijoj i najposjećenijoj temi na Forum.hr koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom dritokonj) u sklopu teme o vezama iz prošlosti, u kojima je grčevita želja za održanjem ljubavnog odnosa za sobom povlačila često grotesknu neravnopravnost među partnerima. Mahom mladenačke priče, ispisane originalnim i književnim uzusima neopterećenim stilom, smiješne su i jezive u isto vrijeme, dajući uvijek različiti odgovor na isto pitanje: koliko se može nisko pasti u potrazi za ljubavlju? Ti odgovori kazališno su zanimljivi ponajviše zbog vlastite gorko-slatke dvojnosti; riječ je o mučnim opisima razvoja identiteta u ljubavnoj vezi, provučenim kroz urnebesno smiješne skice opsesivne potrage za srodnom dušom.

Motivi ispisani u obliku forumskih postova usmjerili su i način oblikovanja kazališne predstave. Internetski jezik, brz i oslobođen pritisaka neposrednog autorstva, zahtijeva sukladnu teatarsku poetiku, pa je scenska realizacija usmjerena prvenstveno na vještu i neposrednu glumačku igru.

Predstava je također zamišljena kao multimedijalni projekt koji se oslanja na istraživanje novih metoda, alata i trendova u kazalištu, koristeći ravnopravno kazališni jezik s onim videa i interneta. U hrvatskom kazalištu prvi je to pokušaj fiksiranja virtualnog jezika interneta kojim se ponajviše koriste mladi i urbani ljudi te njegove (re)prezentacije kazališnim sredstvima. Glumački kolektiv nije u jednostranoj funkciji izvođača radova – njihov autorski doprinos oblikovanju protagonista ključan je u prijenosu nestalnih, virtualnih realnosti u živ kazališni događaj.

Predstava se obraća svima, bez cenzure,  na duhovit i zabavan način. Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar (radnim danom: 11-13h, 18-20h, subotom: 11-13h)! Predstava je u studentskoj pretplati i u slobodnoj prodaji. Cijena ulaznice iznosi 50,00 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...