U Zadru kreće suđenje Tinu Šunjergi; Prijeti mu do 50 godina iza rešetaka

Pripremno ročište zbog dvostrukog ubojstva supružnika Šunjerga u ožujku prošle godine u Čistoj Velikoj, a za koje je osumnjičen njihov sin Tin Šunjerga, bit će održano u srijedu na Županijskom sudu u Zadru.

Na pripremnom ročištu će zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Šibenika, koji je zadužen za taj slučaj, sucu podastrijeti nove dokaze, u slučaju da ih je saznao nakon potvrđivanja optužnice. Prema Zakonu o kaznenom postupku, na to pravo ima i obrana Tina Šunjerge, donosi Šibenski portal.

Pripremno ročište nije javno i mogu mu prisustvovati samo pozvane osobe. Predsjednik vijeća mora se uvjeriti da je Šunjerga razumio optužnicu i pozvat će ga da se očituje o optužbi. Nakon pripremnog ročišta čeka se da sudac zakaže raspravu u tom predmetu, čime će formalno početi suđenje Tinu Šunjergi koji je na psihijatrijskom vještačenju u Zagrebu proglašen ubrojivim.

Optužno vijeće Županijskog suda u Šibeniku prihvatilo je optužnicu, a Državno odvjetništvo Šunjergu tereti za dva teška ubojstva, i to iz bezobzirne osvete, na posebno okrutan način, za što je maksimalna kazna i do 50 godina zatvora. Naravno, sve ovisi o tome hoće li sud prihvatiti takvu kvalifikaciju djela. Ako sud ublaži kvalifikaciju djela, onda Šunjergi za svako ubojstvo prijeti 20 godina iza rešetaka. Budući da je osumnjičen za dvostruko ubojstvo, onda je riječ o 40 godina zatvora.

Podsjetimo, Tin Šunjerga osumnjičen je da je krajem ožujka na posebno okrutan način ubio svoje roditelje. Majku je ubio u automobilu u polju hicem u potiljak, dok je oca, inače pripadnika Specijalne policije u Splitu, također ubio metkom u potiljak.

Cijela Hrvatska se danima zgražala nad ubojstvom roditelja, a ispisane su stranice i stranice novinarskih i ostalih analiza zbog kojeg se 19-godišnjak odlučio na takav čin. Počele su u javnosti izlaziti informacije o tome da je mladi Tin bio u kazni radi korištenja lakših i težih droga, te da je motiv patricida zapravo bezobzirna osveta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...