Velasquez prvi komentirao dogovoreni meč: “Pomoći ću bratu Danielu da dobije Stipu”

Dok su mnogi vjerovali kako je došlo vrijeme da UFC upari svoja dva najbolja prvaka novog vremena, Caina Velasqueza i Stipu Miočića, promocija je sve iznenadila uparivanjem dva prvaka, odnosno Miočića protiv prvaka poluteške kategorije Daniela Cormiera, inače trening partnera i velikog prijatelja spomenutog Velasqueza.

Cain je naravno znao kako će odmah krenuti pitanja sa svih strana kakav je njegov stav o tome i što zapravo misli o potezu UFC-a, kao i o situaciji gdje bi se Cormier našao na poziciji prvaka teške kategorije. Da bi svima olakšao, vrlo kratko nakon što je borba objavljena pojavila se poruka na njegovom Twitter profilu.

“Kao i uvijek, bit ću svaki dan u dvorani s ciljem da pomognem mom bratu, Danielu Cormieru, da postane novi UFC teškaški prvak, na UFC 226 eventu. Nakon što pobijedi, stvari bi mogle postati zanimljive”, napisao je Cain, uz poruku kroz hashtag kako želi vratiti svoj pojas.

Velasquez je zapravo glavni razlog zašto je Cormier postao poluteškaš. U UFC je pristigao kao osvajač vrlo jakog Strikeforceovog teškaškog Grand Prixa, a mnogi nisu vjerovali da uopće ima šanse spustiti se na 93 kilograma. Ipak, on je to uspio, a u procesu je dva puta došao do titule prvaka, oba puta tijekom suspenzija Jona Jonesa, jedinog borca koji je stao preko puta njega, a da ga DC nije uspio savladati.

S druge strane, Velasquez već neko vrijeme ima velikih zdravstvenih problema, a gotovo je nemoguće da odradi dvije borbe u jednoj godini, odnosno zadnji put je to napravio još 2013. godine. U posljednje četiri godine borio se tek dva puta, a povratak mu je najavljen oko ljeta ove godine. No, Dana White je već ranije rekao kako neće odmah dobiti borbu za prvaka, nego da će morati potvrditi kako je zdrav i spreman. Tako je sada za očekivati njegov revanš protiv Fabricia Werduma, koji je već bio ugovoren za kraj 2016. godine, no ponovno je tada Cainova ozljeda rezultirala otkazivanjem borbe, piše FightSite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...