Velika fotogalerija okupljanja klapa u crkvi svetog Jurja u Viru

Božićno-novogodišnjim koncertom dalmatinskih klapa i mješovitog zbora KUD-a „Baul“ iz Petrčana u župnoj crkvi svetog Jurja na Viru, sinoć je nastavljen bogati program manifestacija „Advent na Viru“, Božić na Viru i doček Nove godine. U prepunoj virskoj crkvi svetog Jurja zapivali su mješovita virska klapa „Puntadura“ („Veseli se Majko Božja“ i „Danas se čuje“), mješovita zadarska klapa „Maraška“ („Božić je“ i „O djetešce“), klapa „Ponistra“ iz Crnog („Tri kralja jahahu“ i „Dvorani neba“), ninska klapa „Condura“ („U sve vrime godišta“ i „Radujte se narodi“), ženska klapa „Zikva“ s otoka Pašmana („Svim na Zemlji“ i „Spavaj, spavaj ditiću“), ženska klapa „Peružini“ iz Paga („Tiha noć“ i „Litlle drummer“) te ansambl KUD-a „Baul“ iz Petrčana („Istekla je iza gore“, „Kad se Isus ditić“ i „Polnoćka“).

Kroz sat vremena programa pivačice i pivači iz susjednih dalmatinskih mjesta Zadarske županije izveli su prigodni repertoar božićnih pjesama, a na samom kraju zajedno su zapivali slaveći blagdan Božića i nadolazeći blagdan Bogojavljenja ili Sveta tri kralja. Ovo je bilo četvrto tradicionalno okupljanje klapa u crkvi svetog Jurja, pa je nadahnut činjenicom njegovanja kulturne baštine i slavljenjem Božića virski župnik don Tihomir Vulin naglasio kako je dio kršćanske misije biti okupljen u miru i zajedništvu.

„Ovo je najljepši mogući način slavljenja Božića. Ako Bog da, vidimo se i sljedeće godine“, kazao je don Tihomir Vulin pozdravivši sve posjetitelje i klape. Svi su se sudionici nakon održanog koncerta zajedno sa svojim domaćinima iz Vira nastavili družiti u restoranu „Kotarina“. Božićno-novogodišnji koncert organizirali su destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ te Općina Vir, a uvodnom riječi i najavom izvođača program je vodila destinacijska menadžerica Nina Peroš iz „Vir turizma“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...