Visoki upravni sud potvrdio; Tomislav Karamarko bio je u sukobu interesa

Visoki upravni sud pravomoćno je potvrdi da je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba bilo u pravu u slučaju Tomislava Karamarka i afere nakon što se otkrilo da je firma njegove supruge Ane Karamarko poslovala s tvrtkom lobista MOL-a, javlja RTL.

Naime, Povjerenstvo je u odluci donesenoj 15. lipnja 2016. godine ustanovilo da je Tomislav Karamarko kao potpredsjednik Vlade bio u sukobu interesa i povrijedio načela djelovanja u obnašanju dužnosti zbog poslova tvrtke Drimia u vlasništvu njegove supruge Ane Karamarko s tvrtkom lobista MOL-a, Josipa Petrovića.

Upravni sud je i ranije stao na stranu Povjerenstva, obzirom da je odbio tužbu Tomislava Karamarka kojom je tražio poništenje odluke Povjerenstva.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...