Volonterima sa Silbe čestitala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Na otoku Silbi i ove se godine od 23. prosinca, pa sve do 1. siječnja 2018. održala manifestacija „Božićna čarolija na Silbi“, otočna adventska manifestacija jedinstvena po činjenici da je organizirana na inicijativu volontera i otočana, koji na ovaj način žele revitalizirati svoj mali otok izvan sezone.

Uz Kristijana Lopca, povratnika iz Njemačke i Almu Kruško sa Silbe, koji su ove godine predvodili organizaciju volontera i cjelokupne manifestacije, u pomoć su im priskočili i brojni volonteri s obližnjih otoka i iz Zadarske županije koji su zajedno s mještanima Silbe, učinili sve da Silba oživi tijekom adventskog perioda i privuče brojne turiste. U tome su i uspjeli, jer na ovom se malom otoku od početka manifestacije feštalo svake večeri, a manifestacija je završena novogodišnjim dočekom uz klapu Leut iz Zadra!

-Izmoreni smo ali prezadovoljni, jer smo ponovno uspjeli pokazati što smo sve sposobni kad se male ruke slože. Okupili smo volontere i po drugi put pokrenuli Silbu, privukli turiste i programski nadmašili prošlogodišnju manifestaciju, istaknuo je zadovoljno Kristijan Lopac.

A za „Božićnu čaroliju na Silbi“ se ove godine čulo i izvan granica Hrvatske, pa smo na otoku u vrijeme adventa zatekli turiste iz Njemačke, Bosne i Hercegovine, Srbije, ali i raznih djelova Hrvatske.

– Za ovu sjajnu inicijativu smo čuli iz medija, iskreno. Stigli smo u domovinu za blagdane, a iako smo zapravo htjeli blagdane provesti u nekom većem gradu, krenuli smo na Silbu. Oduševljeni smo i ne samo da nismo znali da je ovo otok pješaka, tek sada smo ga uopće i otkrili. Toliko nam se svidjelo, da već planiramo kako bismo ovdje kupili kuću, podijelio je dojmove Christian iz Berlina.

-Alka u karićima, potezanje konopa i svakako, prave dalmatinske fešte sadržaj su koji nam se najviše dopao, komentirao je Gerd iz Norveške koji je također na Silbi proveo nekoliko dana uoči kraja godine.

Uz pohvale za sjajnu organizaciju koje su im pristigle iz svih krajeva Hrvatske, čestitke su pristigle i iz Ureda Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović na ovoj vrijednoj inicijativi. Ohrabreni sjajnim ishodom 2. po redu „Božićne čarolije na Silbi“, volonteri sa Silbe ne odustaju i već najavljuju još veću i bogatiju Božićnu čaroliju na Silbi u prosincu 2018.!(

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...