Vrsi još uvijek bez vode; Obitelji s malom djecom i bez gusterni pri kraju strpljenja

Ne znamo kad će Vrsi dobiti vodu. Problem je u cjevovodu koji je napravljen prije više od četrdeset godina, napravljen je kako je napravljen i mi svaki puta imamo problema s njim kada se isprazni, rekao je direktor Vodovoda Zadar Tomislav Matek.

U našu redakciju stiglo je pitanje čitateljice da provjerimo zašto općina Vrsi nema vode. Situacija je takva od prošlog tjedna kada je dio Zadarske županije i Zadra ostao bez vode zbog kvara koji je doveo prekida dovodnog strujnog voda na srednjenaponskoj mreži koja opskrbljuje strujom crpilište Dolac kao glavno crpilište vodoopskrbnog područja Vodovoda d.o.o. Zadar.

– Otkada je prije nekoliko dana nestalo vode u gotovo cijeloj Zadarskoj županiji općina Vrsi nema vode. Mislili smo da će jučer pošto je cijeli Zadar i susjedna općina Nin dobila vodu, ali ne i Vrsi. Ovdje žive ljudi koji nemaju gusterne, a imaju malu djecu. Sramotno je da u današnje vrijeme već peti dan nema pitke vode, a da za to nismo dobili nikakvo objašnjenje. Ovo je izvanredna situacija dakle trebalo se raditi na tome bez obzira što je vikend, kaže naša čitateljica.

Kvar na vodoopskrbnom sustavu se dogodio prošlu srijedu i za posljedicu je imao pražnjenje vodoopskrbnog sustava. Matek otkriva kako se dio sustava iz kojeg Vrsi prima vodu, zbog loše izvedbe napunio zrakom, te zbog toga nastaju problemi.

Djelatnici Vodovoda rade na uklanjanju problema, ali ne možemo reći sa stopostotnom sigurnošću kada će vodoopskrba biti normalizirana. S cijelim problemom je upoznati i načelnik Općine Vrsi Luka Perinić, kaže Matek.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...