Windowsi će biti još sporiji na starijim računalima

Zakrpe za sigurnosne propuste Meltdown i Spectre usporiti stolna računala. Koliko? U Microsoftu su obavili nekoliko testiranja. Rezultati nisu ohrabrujući za vlasnike starijih računala, kako piše tportal.

Zakrpe za sigurnosne propuste na Inelovim procesorima Meltdown i jednu inačicu Spectrea trebale bi imati minimalni učinak na rad računala. Ali, ona za drugu varijantu Spectrea bi se trebala osjetiti, naročito na računalima koja su u prodaju puštena 2015. godine i ranije.

Ako imate stolno računalo sa šestom generacijom Intelovih procesora Core ili novije, zakrpe bi trebale usporiti njegov rad za manje od deset posto. No, ako koristite četvrtu generaciju procesora Core ili starije, usporavanje će biti primjetno ukoliko koristite Windows 10, 8 ili 7. Najviše će se osjetiti na računalima koja vrte Windows Server.

Usporavanje rada računala možete očekivati ovih dana, nakon što Intel napokon objavi svoje zakrpe, piše Engadget.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...