Za poslovne prostore u Zadru traži se u prosjeku 1900 eura po m2

Analiza cijena poslovnih prostora oglašavanih tijekom 2017. godine na oglasniku Crozilla u nekoliko gradova poput Zagreba, Pule, Rijeke, Zadra i Splita pokazala je kako su najviše cijene zabilježene na području Splita, dok je Rijeka bila jedan od povoljnijih gradova.

Prosječne tražene cijene poslovnih prostora u navedenim su se gradovima lani kretale oko 1500 eura po četvornome metru, dok su cijene njihovog najma na oglasniku Crozilla u prosjeku iznosile oko 10 eura po kvadratu.

Skladišta i proizvodni pogoni obično imaju niže cijene no druge vrste komercijalnih nekretnina, a za njihov se kvadrat u prosjeku tražilo oko 1200 eura. Zadar se u ovoj kategoriji nalazi ispod nacionalnog prosjeka te se kvadrat traži oko 1000 eura.

Ponuda lokala najviše se pretraživala u Zagrebu, Rijeci, Puli i Zadru, dok su se gastronomski objekti najviše tražili u Splitu, a zatim u Zagrebu, Zadru i Puli. Među gradovima koji su uvršteni u ovo istraživanje prosječna oglašavana cijena četvornog metra lokala i gastronomskih objekata bila je nešto niža od 1700 eura, dok se za njihov najam u prosjeku tražilo 10 eura.

U Zadru i Splitu lani je tražena cijena tih vrsta poslovnih prostora u prosjeku bila viša od 1900 eura po četvornome metru, što je 200 eura po kvadratu više od nacionalnog prosjeka

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...