Zadar je domaćin završnog turnira Krešinog kupa!

Zadar će biti domaćin ovogodišnjeg izdanja Kupa Krešimira Ćosića, koji će se održati od 14. do 17. veljače. U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održan je ždrijeb koji je odlučio da će se u četvrtfinalu igrati gradski derbi Zadra i Sonik Puntamike. U polufinalu, Zadar će igrati s boljim iz dvoboja Škrljevo – Cibona.

Prvo izdanje hrvatskog kupa održano je 1992. godine, a od 1998. kup nosi ime po Krešimiru Ćosiću. Te je godine završnica kupa igrana u Jazinama, a trofej je osvojio Zadar. Dvadeseta obljetnica Krešinog kupa bit će posebno veliki motiv domaćoj momčadi.

„Drago mi je da nam je ukazano povjerenje Saveza kao domaćinima Kupa. To je iznimna čast i ponosni smo na to što ćemo biti domaćini 20. izdanja Kupa ‘Krešimir Ćosić’. Nadam se da ćemo opravdati to povjerenje i da će to biti četiri dana festivala hrvatske košarke“ – istaknuo je direktor KK Zadar Željko Žilavec.

Do sada je Cibona sedam puta osvajala kup, Zadar ima šest trofeja, Cedevita i Split po pet, dok je Zagreb tri puta podigao pehar pobjednika.

„Dvadeset je godina otkako se hrvatski kup naziva po legendi Krešimiru Ćosiću. Domaćin je grad Zadar i iskreno se nadam jednom festivalu hrvatske košarke u gradu u kojem je Krešo napravio svoje prve košarkaške korake, gdje se formirao kao igrač i osvojio sve što se moglo osvojiti. Nadam se da ćemo gledati dobre utakmice u ispunjenoj dvorani i da će to Zadar organizirati onako kako to najbolje zna“ – rekao je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Utakmice završnice kupa moći će se pratiti na TV Arena Sportu i na HRT 2.

„Puno vremena je prošlo i kad se čovjek osvrne unazad, onda zapravo ne može vjerovati da je već toliko prošlo otkako Krešo nije s nama. Naravno, veseli me Zadar, ali moram reći da svi koji su organizirali Kup da je svugdje bilo posebno na svoj način. I u Zagrebu i kad smo bili u Vukovaru, isto tako jedna lijepa priča, Split… Zadar je, naravno, poseban zato što je Krešo zaista bio vezan uz Zadar“ – poručila je Ljerka Ćosić.

Raspored utakmica:

 

14. veljače (četvrtfinale):

 

1. Zagreb – Cedevita

 

2. Šibenik – Zabok

 

15. veljače (četvrtfinale):

 

3. Škrljevo – Cibona

 

4. Zadar – Sonik Puntamika

 

16. veljače (polufinale):

 

Pobjednik utakmice 1. – Pobjednik utakmice 2.

 

Pobjednik utakmice 3. – Pobjednik utakmice 4.

 

17. veljače 2018. – finale

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...