Cestitka_Uskrs

Zbog opsesije “Candy Crush Sagom” izgubila posao, partnera i nagomilala dugove

Britanki Natashi Woolsley (34) propala je veza, izgubila je posao i nagomilala tisuće funti duga zbog opsesije popularnom igricom ‘Candy Crush Saga’.

Natasha je toliko zaluđena igranjem ‘Candy Crusha’ i ne igra ju jedino dok spava – tri sata tijekom noći. Ona je jedna od čak 700 tisuća ljudi koliko se procjenjuje da ih je u Velikoj Britaniji ovisno o igricama.

– Igranje mi je razorilo obitelj, pa čak ni nakon razvoda ja nisam mogla prestati igrati – kaže Natasha čija je priča objavljena nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija po prvi puta ovaj poremećaj uvrstila na svoj popis bolesti.

Igrica je besplatna, ali…

Candy Crush Saga ‘zarazna’ je igrica koja je zaludila milijune igrača od kada se pojavila 2012. godine. Iako je besplatna, da bi prešli na viši nivo igrači moraju platiti simboličan iznos.

Natasha kaže kako je prvi put zaigrala prije četiri godine.

– Prijatelji na Facebooku poslali su mi zahtjev da se priključim i tada sam mislila da nema štete ako probam. Od tada niti ne pamtim trenutak kada sam prestala igrati, ponekad i do 18 sati na dan. Igrica je dostupna na mobitelu pa ju mogu igrati bilo gdje i bilo kada. Postala sam toliko opsjednuta da sam se budila usred noći zbog ogromne želje da dosegnem viši nivo, a stvar je kulminirala nakon što sam zbog ‘Candyja’ zaboravila pokupiti sina iz škole. Prestala sam se truditi oko njegove užine i samo bih mu u vrećicu ubacila čips i čokoladu jer nisam imala ni vremena, a ni snage napraviti nešto zdravije – priča Natasha.

‘Nisam prestala ni kad me partner zbog toga ostavio’

Počela je spavati tek tri sata na dan što je izludilo njezinog partnera koji je zbog svega odlučio prenuti vezu.

– Govorio mi je da će otići ako ne prestanem, ali nije pomoglo. I dalje je kuća bila u neredu, hladnjak prazan, a moj je sin sam sjedio pred TV-om – kaže ovisnica koja je igrala i na poslu zbog čega je dobila otkaz. Procjenjuje da ju njezina ovisnost na mjesec košta oko 400 funti. Žrtvuje mnogo toga kako bi se posvetila igranju.

– Mjesecima nisam bila kod frizera, ne mogu si priuštiti novu odjeću niti kavu s prijateljicama – kaže. Prije devet mjeseci na nagovor majke potražila je stručnu pomoć, no i dalje ima problem.

– Proći će još puno vremena dok sredim život, ali sam trenutno bar malo više posvećena sinu, a i ponovno sam počela raditi – ispričala je za The Mirror.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...