pomoć za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja

731 učeniku Grad Zadar će pomagati s 5,47 kuna po obroku

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Izvješće o nastavku suradnje s Udrugom Lijepa naša u provođenju međunarodnog programa Eko-škole u RH dao je pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić koji je kazao da su eko-škole trajni međunarodni program i u svijetu najpriznatiji model odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj koji je osmišljen za provedbu putem nastavnih, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama svih razina.

– Cilj programa Eko-škole je ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj u sve segmente odgojno-obrazovnog sustava i svakodnevni život učenika, nastavnika, odgojitelja i drugih djelatnika odgojno-obrazovnih ustanova kako bi mlade generacije učinili osjetljivima za pitanja i očuvanje okoliša te sposobnima za donošenje odgovornih odluka o razvitku društva u budućnosti, kazao je Nekić dodavši da su u projekt uključeni DV Radost, OŠ Šime Budinića i Stanovi koje imaju aktivni status međunarodne Ekoškole.

Što se tiče Projekta prehrane u školi u školskoj 2017./2018. Godini, pročelnik Nekić je podsjetio je da je u rujnu 2017. godine otvoren poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za dostavu projektnih prijedloga za Projekt Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017./2018.) i da isti predstavlja dodanu vrijednost postojećim nacionalnim programima i nije zamjena postojećih programa subvencioniranja prehrane već dodana vrijednost kojom će pomoć biti dostupna većem broju djece. Ciljna skupina u projektu su učenici koji dolaze iz obitelji u kojima cenzus ne prelazi 2.000,00 kn mjesečno po članu zajedničkog kućanstva. Iznos potpore po obroku je u visini 5,47 kuna. Osnovne škole kojima je osnivač Grad Zadar provele su anketu među roditeljima učenika te su prikupili dokumentaciju za 731 učenika koji bi bili uključeni u ovaj Projekt.

– U ovaj projekt uključene su sve osnovne škole kojima je Grad Zadar osnivač, osim OŠ Voštarnica koja već ostvaruje subvenciju za prehranu učenika putem Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nakon provedenog postupka ocjenjivanja kvalitete projektnog prijedloga, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je 19. veljače 2018. godine obavijestilo Grad Zadar kako je naš projektni prijedlog ostvario, od maksimalnih 20, ukupno 20 bodova te je odabran za sljedeću fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava odnosno donošenje Odluke o financiranju, naglasio je pročelnik Nekić.

Projekt se od 2. listopada 2017. godine počeo provoditi u osnovnim školama Grada Zadra te su sredstva bila osigurana u Proračunu Grada Zadra, neovisno o ishodu projektne prijave.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar