Borba sa ličkom zimom; 111 pripadnika Oružanih snaga otklanja posljedice nevremena

Jučer je u poslijepodnevnim satima na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena bilo angažirano ukupno 111 pripadnika Oružanih snaga RH i to:

Brušane – 5 pripadnika s 1 radnim strojem, Delnice – 67 pripadnika i 4 radna stroja, Saborsko – 2 pripadnika s 1 radnim strojem, Lovinac – 5 pripadnika s 1 radnim strojem, Gračac – 20 pripadnika s 4 radna stroja, Deringaj – 7 pripadnika sa 2 radna stroja i Donji Lapac – 5 pripadnika sa 2 radna stroja – javlja Županijski centar 112.

Prema najavi Državnog hidrometeorološkog zavoda, na Jadranu će danas puhati jaka bura, povremeno s olujnim (60-110 km/h), a podno Velebita i orkanskim udarima (više od 130 kn/h). U unutrašnjosti će mjestimice biti također vrlo jako sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, osobito u gorskim predjelima pa su i dalje mogući zapusi pa i vijavice. Na Jadranu će mjestimice padati snijeg, ponegdje uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u Dalmaciji, uključujući i više predjele na dalmatinskim otocima, te u zaleđu Dubrovnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...