Božo Petrov u Zadru: “Ovo što se sada događa je poput serije ‘Život na sjeveru’. Hrvatska se vodi na principu autopilota”

Pljušte reakcije političara nakon što je Ante Ramljak jučer dao ostavku na mjesto vladinog povjerenika za Agrokor. Prvi čovjek Mosta, Božo Petrov pozvao je premijera Plenkovića da “izađe iz utvrde”:

“Što se tiče gospodina Ramljaka, mislim da je potpuno jasno da je njegova pozicija postala neodrživa, nakon skandala s plaćama savjetnika. On je šegrt Martine Dalić, a ona nije izbor HDZ-a već Andreja Plenkovića. Plenković je šutnjom samo izazvao paralizu. Odluka se trebala donijeti prije 15 do 20 dana, o tome što će se raditi u Agrokoru i tko će zamijeniti gospodina Ramljaka. Pozvao bih predsjednika Vlade da napokon izađe iz svoje utvrde i više ne izaziva nestabilnost te donese odluku i da ime novog povjerenika kako ne bi trpjeli dalje štetu.Martina Dalić i Ante Ramljak su tandem koji je izabran od Andreja Plenkovića. Po meni trebaju odstupiti i ona i on. Ovo što se događa posljednjih dana, ja bih usporedio sa serijom ‘Život na sjeveru’. Sjetite se samo tih fantastičnih likova. Ne očekujem da će procesi u Agrokoru biti usporeni ili loše odrađeni, bez obzira tko će ih voditi, jer zna se tko upravlja tim procesima. Tu glavnu riječ imaju povjerenici“, kazao je Petrov, donosi dnevnik.hr.

Ustvrdio je kako se Hrvatska zadnjih 15 do 20 dana vodi „po principu autopilota“.

“Vrijeme je da se počnu donositi odluke. Martina Dalić je osoba od osobnog povjerenja Andreja Plenkovića i on je to tako jasno i prikazao. Hrvatska se zadnjih 15 do 20 dana vodi po principu autopilota”, rekao je na kraju Petrov.

Bulj: “Dalić je odavno trebala otići”

Njegov stranački kolega Miro Bulj kazao je kako je Martina Dalić u sukobu interesa te je već odavno trebala otići.

Doveo je u vezu i ostavku bivše predsjednice Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Dalije Orešković s Martinom Dalić.

“Trebamo vidjeti smije li premijer smijeniti Martinu Dalić, jer je dosad premijerka bila Dalić, a ne Plenković”, kaže Bulj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...