Danas nastavak suđenja Kalmeti za izvlačenje gotovo 16 milijuna kuna iz javnih tvrtki

Danas se na Županijskom sudu u Zagrebu nastavlja suđenje bivšem HDZ-ovom ministru mora, prometa i infrastrukture, Božidaru Kalmeti. Kalmeta je optužen da je svojevremeno iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta izvukao preko 15 milijuna i 850.000 tisuća kuna.

Na početku suđenja sredinom listopada Kalmeta je na zagrebačkom Županijskom sudu, zajedno sa svojim suoptuženicima koji se ranije nisu nagodili s tužiteljstvom, odbacio optužbe za izvlačenje milijuna iz cestarskih javnih poduzeća, ali i da je narudžbom promidžbenog filma Prometna renesansa Hrvatske ministarstvo kojem je bio na čelu oštetio za više od 600 tisuća kuna.

Kako nam javlja reporterka RTL-a s terena, u sudnicu je stigao Vlado Zec, bivši vlasnik Kamen – Ingrada, koji će biti prvi svjedok na današnjem saslušanju.

Prije ulaska u sudnicu, s našom je reporterkom podijelio iskustva iz zatvorske ćelije, u kojoj je proveo četiri i pol godine.

Tvrdi kako je u ćeliji bio smješten s više zatvorenika koji su ukupno dobili više od 100 godina zatvora. Među zatvorenicima su, tvrdi Zec, cijelo vrijeme kružile priče kako će njihova osveta doći na red kad izađu iz ćelije.

“Više od četiri godine proveo sam u Lepoglavi. Dani su bili vječni, stoga sam ja u jednom trenutku krenuo u zatvorskoj crkvi držati predavanja o Starom i Novom zavjetu. Zarađivao sam 500 kuna mjesečno čisteći prostor oko zatvora.”

Zec dodaje kako nije mogao izići iz zatvora nakon dvije trećine odslužene kazne jer je bio zatvoren po političkom nalogu gospodina Šeksa. S više od 50 godina na leđima, tvrdi Zec, njegov je život krenuo otpočetka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...