Glover Teixeira: “Cormier ima šanse pobijediti Stipu Miočića!”

“Da sam ja Daniel Cormier, napravio bih istu stvar”, poručio je UFC “contender” u poluteškoj kategoriji Glover Teixera o super meču između dva najteža UFC šampiona: Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Upravo je to najvažnija tema u MMA svijetu posljednjih dana.

Kao Cormierov kolega iz poluteške kategorije, Brazilac je očekivano na njegovoj strani iako Miočića smatra favoritom.

“Cormier je nevjerojatan borac. Nema sumnje da se u ovom meču bori protiv vrlo teškog protivnika, ali ima sigurno šanse za pobjedu. Sjajan je hvač. Cormier se već borio u teškoj kategoriji i nikada nije izgubio. Vidjet ćemo!”, analizira Teixeira i dodaje:

“No, s druge strane, Stipe je jako dominantan u teškoj kategoriji. Tako da je teško reći. Cormier je sigurno ‘underdog’, ali ima šanse pobijediti…”

Upitan što će po njegovom mišljenju biti s pojasem UFC prvaka u poluteškoj kategoriji ukoliko “DC” osvojio i onaj u kraljevskoj teškoj, Teixeira odgovara:

“Ne znam. To je dosta komplicirana situacija. Moje je da se fokusiram na svoj sljedeći meč, a što će biti iza toga, vidjet ćemo. Ja ću samo trenirati i boriti se jer je to moj posao. Ostalo ću ostaviti vama ljudima iz medija i menadžerima.”

Teixeira smatra da je UFC odlučio organizirati super meč između Cormiera i Miočića samo iz jednog razloga – nedostatka jasnih izazivača u tim kategorijama…

“Mislim da je glavni razlog to što se Gustafsson ne može vratiti sigurno prije lipnja ili srpnja. A kada se vrati, ne znam što će se dogoditi.”

Od kada je izgubio od Jona Jonesa 2014. godine, Brazilac ima pet pobjeda i tri poraza unutar Octagona. Nada se da bi se u borilište mogao vratiti ili travnju ili u svibnju te najavljuje još jedan pohod na titulu UFC prvaka u poluteškoj kategoriji, piše FightSite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...