HAK izdao ozbiljno upozorenje: “Ne putujte ako ne morate!”

Teretna vozila iz unutrašnjosti prema Dalmaciji mogu prometovati državnom cestom DC1 Karlovac-Korenica-Gračac ili autocestom A1 do čvora Sveti Rok, te dalje državnim cestama: Sveti Rok-Gračac (DC50) -Obrovac-Benkovac (DC27) i obrnuto, javio je u 16,15 sati Hrvatski autoklub (HAK), koji upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće – neka odgode putovanje

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci te obrnuto (zimski uvjeti i zabrana zbog vjetra).

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvorene: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnom cestom DC27 Benkovac-Karin-Obrovac-Gračac i obrnuto), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

 

Pripremite se na prave zimske uvjete, već danas obilniji snijeg i snažan vjetar
Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Delnice, autocesta A7 Draga-Šmrika, Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja, Paški most.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog oštećenja bukobrana za sav promet zatvorena je dionica ceste A7 između čvorova Šmrika i Hreljin u smjeru Rijeke.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji te zaleđu Dalmacije. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo, državnu cestu DC1 na dionici Gračac-Palanka-Oćestovo (Knin), te državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelzima: Ličko Petrovo Selo, Prezid, Čabar i Brod na Kupi. U prekidu su: katamaranske linije – Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Milna-Vis, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Korčula, brodska linija – Mali Lošinj-Unije-Susak i  trajektna linija: Lopar-Valbiska i Prizna-Žigljen.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 tone nosivosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...