HEP zbog sigurnosti sustava ne može odgoditi radove; Sutra veliki dio otoka Paga bez struje!

Veliki dio otoka Paga ovu će srijedu biti bez struje. Točnije, to će od 11 do 13 sati biti Pag, Košljun, Proboj, Vrčići, Stara Vas, Dinjiška, Vlašići, Bašaca, Vodice, Miškovići, Smokvica, Povljana i Gorica, donosi Otok Pag.

Od 13 do 15:30 sati bez struje će biti Kolan, Šimuni, Gajac i Mandre.

Iako smo žurno kontaktirali HEP za mogućnost odgode radova zbog niskih temperatura i vremena koje je najavljeno za srijedu, do odgode neće doći.

– Kako bi se spriječilo ugrožavanje sigurnosti rada elektroenergetskog sustava na otoku Pagu zbog pojave posolice (stvaranja naslaga soli) na trafostanicama 110/20(10) kV Pag i 110/20 kV Novalja, u srijedu 28. veljače 2018. obavit će se ispiranje posolice na navedenim postrojenjima. Planirani prekid opskrbe kupaca električnom energijom trajat će do dva sata o čemu smo obavijestili kupce na tom području. Iako su temperature zraka ovih dana izrazito niske te mnogi kupci pojačano koriste električne uređaje za zagrijavanje prostora, najavljeni radovi na trafostanicama su nužni su kako bi se izbjegli iznenadni kvarovi na postrojenjima, uzrokovani posolicom, a koji bi mogli prouzročiti dugotrajnije prekide u opskrbi kupaca električnom energijom, stoji u službenom dopisu HEP-a upućenom našoj redakciji po upitu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...