odlučili čitatelji kineskog izdanja časopisa Travel+Leisure

Hrvatska u Kini nagrađena kao najpoželjnija nova turistička destinacija

Arhiva AZD/Ilustracija

Prema odluci čitatelja kineskog izdanja časopisa Travel+Leisure, Hrvatska je nagrađena u kategoriji najpoželjnije nove europske destinacije za kineske turiste u 2018. godini. Svečana dodjela nagrada „China Travel Awards – World Best Awards“ održana je u Šangaju, uz nazočnost diplomatskih predstavnika, predstavnika turističkih zajednica, hotela, turoperatora te predstavnika aviokompanija, koji su svatko u svojoj kategoriji nagrađeni od strane ovog poznatog časopisa kojega čita više od milijun ljudi u Kini.

Osvojenu nagradu komentirao je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji je naglasio da je ovo prva nagrada ovakvog tipa koju je Hrvatska primila na kineskom tržištu „Osvojena nagrada iznimno nas veseli i to posebno u godini koja je proglašena turističkom godinom EU-Kina. Nagrada potvrđuje i odlične potencijale Hrvatske kao turističke destinacije na velikom i nama izuzetno značajnom kineskom tržištu. Potvrda je to naših procjena i odluka da pojačamo prisutnost Hrvatske u Kini kroz provedbu dodatnih promotivnih aktivnosti, ali i kroz otvaranje ureda predstavništva HTZ-a u Šangaju. Ohrabruju nas rezultati iz prošle godine tijekom koje smo s kineskog tržišta ostvarili visoke dvoznamenkaste poraste turističkog prometa i to 57 posto u dolascima i 48 posto u noćenjima“, izjavio je direktor Staničić, dodavši kako je Hrvatska spremna na veći dolazak kineskih turista koji nisu isključivo motivirani dolaskom u Hrvatsku zbog sunca i mora, već posebno cijene naše prirodne ljepote te povijesnu i kulturnu baštinu.

Nagradu, koja se dodjeljuje već 12 godina, primila je Bisera Fabrio savjetnica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini. Natjecanje za najpoželjniju novu destinaciju organizirano je tijekom druge polovine prošle godine, a čitatelji su birali novu destinaciju koju namjeravaju što skorije posjetiti. Osim Hrvatske koja je odabrana u kategoriji europskih destinacija, nagrade su još osvojile Argentina, Tahiti i Mianmar, dok su najboljim „starim“ destinacijama proglašene Australija, Japan i Tajland.

Kineski Travel+Leisure dio je američkog Travel + Leisure časopisa u vlasništvu Time Inc. grupe. Prema riječima direktorice časopisa Diggle Tian čak 70 posto kineskih turista koji će tijekom ove godine putovati u inozemstvo još uvijek ne zna koju će točno destinaciju odabrati za svoje putovanje.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar