Javnost isključena sa suđenja, baka i djed ubojice: “Izgubili smo kćer i unuka, ali je umro i dio nas”

Suđenje Tinu Šunjergi, optuženom za ubojstvo svojih roditelja Marina i Silvane prošle godine u Čisti Velikoj, na Županijskom sudu u Zadru započelo je isključivanjem javnosti za cijelo trajanje rasprave zbog zaštite obitelji žrtava, piše Večernji.hr.

Sandra Radanović, predsjednica sudskog vijeća i vijeća za mladež, prihvatila je zahtjev odvjetnika Željka i Kristine Šunjerge, kao i odvjetnika Nevenke i Mirka Storića, roditelja ubijenih Marina i Silvane, koji su istaknuli kako trpe teške duševne boli i emocionalnu patnju koji bi se pojačavali kada bi opet o slučaju i suđenju čitali u medijima.

– Izgubili smo kćer i unuka, ali je umro i dio nas. Tražimo zaštitu od emocionalnih patnji i daljnjih boli – pročitan je zahtjev Nevenke i Mirka Storića koji su naveli kako neće nazočiti suđenju i nemaju imovinskih zahtjeva.

– Javnost suđenja napravila bi štetu po dostojanstvo i mir oštećenika koji su ozbiljno narušeni tragičnim događajem i raznim neistinama i poluistinama iznesenim u medijima – rekao je odvjetnik Željka i Kristine Šunjerga. S obzirom na to da su se sa zahtjevom složili i tužitelj i obrana optuženika sudsko je vijeće isključilo javnost. Tin Šunjerga nije pokazivao emocije. Mirno je slušao što se događa, a suoptuženog prijatelja I. Š. koji je sjedio o automobilu kada je Tin pucao majci u glavu, i optužen je za neprijavljivanje kaznenog djela ubojstva, nije ni pogledao.  Prvi dan suđenja nakon isključivanja javnosti započeo je čitanjem optužnice i iskazima četvorice pozvanih svjedoka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...