Još danas kiša, tijekom vikenda minusi i bura

Djelomice sunčano i uglavnom bez oborine. Uz prolazno više oblaka ponegdje u gorju može pasti malo snijega, a na Jadranu kiše. Do kraja tjedna otapat će snijeg, pa će biti bljuzge, no znatnijih oborina neće biti. Ali zato hoće minusa, poledice, dugotrajne magle.

U nizinama unutrašnjosti magla i niski oblaci mjestimice će se i dulje zadržavati a povremeno može biti i rosulje ili susnježice, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar većinom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni, a ujutro uz obalu do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura između 2 i 6, na Jadranu od 7 do 12 stupnjeva Celzijevih.

Nastavit će se poboljšavanje biometeoroloških prilika u cijeloj zemlji. No, one će se kretati u rasponu od razmjerno nepovoljnih do razmjerno povoljnih. U Lici, Gorskom kotaru i mjestimično u središnjoj Hrvatskoj se mogu očekivati niske jutarnje temperature. One bi mogle najviše štetiti kroničnim bolesnicima koji boluju od reume, te od krvožilnih i plućnih bolesti, kao i maloj djeci i starijim osobama, pa ih upozoravamo na primjerenu zaštitu od hladnoće.

U subotu će biti umjereno, u unutrašnjosti i pretežno oblačno, a slaba oborina moguća je uglavnom u gorju. Ujutro i prijepodne na kopnu mjestimice magla.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. U nedjelju njezino samo kratkotrajno slabljenje, a u ponedjeljak je velika vjerojatnost ponovnog jačanja vjetra – i to na sjevernom dijelu bure, južnije – juga, s njim i kiše, u unutrašnjosti i snijega, najprije u zapadnim krajevima.

Kao što se jačanje juga, te dolazak oblaka i oborina u ponedjeljak još može usporiti, pa i osporiti, u kontinentalnom će području i temperatura zraka tijekom vikenda, i najniža dnevna, i najviša – biti različita od mjesta do mjesta, ovisna o nastajanju i zadržavanju magle i niskih oblaka. Tijekom subote najniža jutarnja temperatura zraka bit će od -6 do -2, na Jadranu od 2 do 7. Najviša dnevna između 2 i 6, na Jadranu od 8 do 13 stupnjeva Celzijevih.

Do ponedjeljka neće biti obilnijih oborina, a znatnijeg zatopljenja u kontinentalnom području i dulje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...