UZNEMIRUJUĆI DOGAĐAJI NA VIRU

Josip Bašić: “Kapović nema prava Virane učiniti svojim taocima”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Vijećnik Općine Vir Josip Bašić poslao je priopćenje u kojem komentira nedavne događaje paleži i pokušaja paleži na Viru. Priopćenje donosimo u cjelosti.

Danas smo svjedoci uznemirujućih scena na Viru zbog napada na imovinu pročelnice u Općini Vir i paljevine njenog automobila, a i pokušaja paljenja imovine načelnika prije nekoliko dana.

Moram reći da su to vrlo uznemirujući događaji te da odgovore zbog čega se to desilo Virani moraju znati i pozivam nadležne službe i institucije da odrade svoj posao i dadu odgovore na ta pitanja. Ono na što se želim osvrnuti su izjave načelnika u kojima on želi ovo sve svaliti na neki lokalni vandalizam i pritom indirektno upirući prstom u nas oporbenjake. Kolege iz Vira bez podjela su se ogradili i osudili ova djela i isto tako mislim i ja.

Međutim, bitno je napomenuti da se već zadnjih mjesec dana priča o navodnom fizičkom napadu na načelnika nakon čega je on nestao te se pojavio u javnosti tek prije nekoliko dana. Čim se vratio na Vir dogodilo se ovo. To je ono što mene posebno zabrinjava. Zbog toga sam tražio da se o tim navodima očituje što on nije učinio.

Smatram da ovo nije izolirani slučaj i da se tu radi o nečem puno složenijem i da se sada ne radi više samo o njegovoj ugrozi nego svih nas na Viru. Svakim danom kruže nove priče o navodnom problemima u koje se Kapović uvalio tako da pozadinu priče može znati samo on. Nadam se da načelnik nije ušao u neke interesne sfere iz kojih ne može izaći te da je zbog tog doveo Vir i Virane u nezgodnu situaciju zbog čega sad neki stradavaju.

Dužan je objasniti gdje se skrivao skoro zadnjih mjesec dana i dati dodatna pojašnjenja svemu ovome jer nema prava poštene Virane učiniti svojim taocima.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar