Josip Bašić: “Kapović nema prava Virane učiniti svojim taocima”

Vijećnik Općine Vir Josip Bašić poslao je priopćenje u kojem komentira nedavne događaje paleži i pokušaja paleži na Viru. Priopćenje donosimo u cjelosti.

Danas smo svjedoci uznemirujućih scena na Viru zbog napada na imovinu pročelnice u Općini Vir i paljevine njenog automobila, a i pokušaja paljenja imovine načelnika prije nekoliko dana.

Moram reći da su to vrlo uznemirujući događaji te da odgovore zbog čega se to desilo Virani moraju znati i pozivam nadležne službe i institucije da odrade svoj posao i dadu odgovore na ta pitanja. Ono na što se želim osvrnuti su izjave načelnika u kojima on želi ovo sve svaliti na neki lokalni vandalizam i pritom indirektno upirući prstom u nas oporbenjake. Kolege iz Vira bez podjela su se ogradili i osudili ova djela i isto tako mislim i ja.

Međutim, bitno je napomenuti da se već zadnjih mjesec dana priča o navodnom fizičkom napadu na načelnika nakon čega je on nestao te se pojavio u javnosti tek prije nekoliko dana. Čim se vratio na Vir dogodilo se ovo. To je ono što mene posebno zabrinjava. Zbog toga sam tražio da se o tim navodima očituje što on nije učinio.

Smatram da ovo nije izolirani slučaj i da se tu radi o nečem puno složenijem i da se sada ne radi više samo o njegovoj ugrozi nego svih nas na Viru. Svakim danom kruže nove priče o navodnom problemima u koje se Kapović uvalio tako da pozadinu priče može znati samo on. Nadam se da načelnik nije ušao u neke interesne sfere iz kojih ne može izaći te da je zbog tog doveo Vir i Virane u nezgodnu situaciju zbog čega sad neki stradavaju.

Dužan je objasniti gdje se skrivao skoro zadnjih mjesec dana i dati dodatna pojašnjenja svemu ovome jer nema prava poštene Virane učiniti svojim taocima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...