Kapetan o reprezentaciji: “Spremni smo i dovoljno snažni proći skupinu”

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić smatra da je Hrvatska dovoljno snažna za proći skupinu na Svjetskom prvenstvu u lipnju no da protiv Argentine, Nigerije i Islanda tek mora pokazati kvalitetu

“Našli smo se u kompliciranoj i zahtjevnoj grupi. O Argentini nije potrebno trošiti riječi, svi znaju njene snažne točke i koliko je ona opasna. Island pak poznajemo jer smo igrali protiv njega u kvalifikacijama ali i prije toga”, rekao je Modrić u razgovoru za britanski časopis Four Four Two.

“Nigerija je vjerojatno najveća nepoznanica. Bit će teško, no vjerujem da smo spremni i dovoljno snažni proći skupinu. Moramo pokazati svoju kvalitetu te ići po pobjedu u svakoj od tih utakmica. Smatram da smo dovoljno talentirani za suprotstaviti se bilo kojoj ekipi na Svjetskom prvenstvu”, dodao je.

Iza Modrića su 103 utakmice za reprezentaciju tijekom kojih je zabio dvanaest golova. Prošla godina bila mu je najbolja u karijeri.

“Bila je to fantastična godina. Najbolji nogomet igrao sam 2017. S Real Madridom sam osvojio španjolski naslov i Ligu prvaka u istoj godini, nešto što klubu nije bilo pošlo za rukom posljednjih 50 godina. Osvojili smo i europski te španjolski Superkup pa onda i Svjetsko klupsko prvenstvo. Na osobnoj razini sam također imao sreće i dobio priznanja. Našao sam se u najboljoj momčadi Lige prvaka i španjolskog prvenstva. Dodamo li k tome da se Hrvatska kvalificirala na Svjetsko prvenstvo mogu reći da mi je to bila najbolja godina u karijeri”, dodao je.

U lipnju je u Cardiffu s Real Madridom pobijedio talijanskog prvaka Juventus s 4-1 i drugi put zaredom osvojio Ligu prvaka,  što niti jednom klubu do tada nije uspjelo.

“To je bila naša najbolja utakmica od sva tri finala Lige prvaka u kojima smo nastupili. Bila je to ujedno i moja najbolja utakmica. Ponosan sam kada se sjetim tih trenutaka. Čitav život sam trenirao da bih to doživio”, istaknuo je 32-godišnji vezni igrač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...