Koncert pijanistice Martine Filjak u Svečanoj dvorani Sveučilišta

U utorak, 27. veljače u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati održat će se koncert izuzetne pijanistice Martine Filjak.

Pijanistica Martina Filjak ubraja se u najdarovitije hrvatske glazbenike mlađe generacije. Publiku diljem Europe i svijeta Martina osvaja istovremeno strastvenom i lirskom interpretacijom te tehničkom perfekcijom. Umjetnica „galvanizirajuće snage“ s „magnetskom scenskom prisutnošću“ pažnju šire javnosti privukla je 2009. godine kad je osvojila Zlatnu medalju i niz posebnih priznanja na renomiranom međunarodnom natjecanju u Clevelandu te je ubrzo potom prvi put nastupila u berlinskom Konzerthausu i njujorškom Carnegie Hallu.

Prije nagrade u SAD-u Martina Filjak osvojila je brojne nagrade u Europi i rodnoj Hrvatskoj. Ta izuzetna pijanistica koja njeguje širok repertoar, od Bacha do Berija, rođena je u glazbeničkoj obitelji. Klavir je počela učiti s pet godina, a u šestoj je već prvi put javno nastupila. Školovala se u Zagrebu (Muzička akademija), u Beču (Bečki konzervatorij) i Hannoveru. Pohađala je majstorske tečajeve na prestižnoj Klavirskoj akademiji na jezeru Como u Italiji. Osim solističke karijere, Martina Filjak s osobitom pozornošću njeguje i komorno muziciranje. U Zadru je nastupala kao solistica, ali i uz Zadarski komorni orkestar. Nakon dulje stanke, umjetnica se vraća u zadarsku Sezonu da bi predstavila program u čijem je središtu, prigodno u veljači, Bečki karneval op. 26 Roberta Schumanna, dok će djela ostale dvojice skladatelja na programu, Césara Francka i Franza Liszta, popuniti tematsku slagalicu lirskog, dopadljivog i virtuoznog programskog koncepta.

Koncert je dio pretplate Koncertne sezone Zadar 2017./18.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...