Longin i Dukić suglasni da je promet jedina i najvažnija zadarska prednost nad drugima

Ovo je najvažniji projekt za Zadar i Zadarsku županiju. Koristi od autoceste smo već vidjeli, uskoro ćemo vidjeti od luke Gaženica, a Zadar još ima ogromni potencijal u željeznici prema unutrašnjosti i zračnoj luci Zadar, rekao je gradonačelnik Zadra Branko Dukić na današnjoj uvodnoj konferenciji projekta „Izrada prometnog masterplana funkcionalne regije Sjeverna Dalmacija“ održanoj u Kneževoj palači.

Masterplan predstavlja temeljni strateški dokument dugoročnog razvoja prometa na području Zadra i Zadarske županije. Grad Zadar projekt provodi u suradnji sa Zadarskom županijom, koja sudjeluje u projektu kao partner. Masterplan funkcionalne regije Sjeverna Dalmacije će omogućiti planiranje učinkovitog i održivog prometnog sustava u skladu s europskim i nacionalnim strategijama i planovima. Provedba projekta sufinancira se sredstvima Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u iznosu 4.010.000 kuna, od čega 3.408.500 kuna predstavlja sredstva Kohezijskog fonda, a 601.500 kuna nacionalni doprinos. Grad Zadar projekt provodi u suradnji sa Zadarskom županijom, koja sudjeluje u projektu kao partner.

Zadarski župan Božidar Longin kazao je kako Zadar ima veliku šansu koju treba iskoristiti.

– Ako propustimo ovu šansu, generacije nam to neće oprostiti. Položaj Zadra i Zadarske županije je naša jedina gospodarska prednost nad drugima. Zadar će sigurno postati nezaobilazno tranzicijsko središte putničkog i transportnog prometa, rekao je Longin.

U Hrvatskoj je definirano šest funkcionalnih regija, od kojih je jedan Zadarska županija, što je zadarska prednost jer se bez uplitanja drugih može kreirati budućnost, kako je rekao pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Josip Bilaver.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...