Loše vijesti iz Monaca; Subašića nakon sudara sa stativom iznijeli s terena

U derbiju 24. kola francuskog nogometnog prvenstva Monaco je na svom terenu pobijedio Lyon 3:2 nakon što su gosti vodili 2:0. Nažalost, u 12. minuti utakmice ozlijedio se golman Monaca i hrvatske reprezentacije Danijel Subašić koji je iznesen s terena…

Premda je nakon 27 minuta utakmice gubio 0:2, ostao bez prvog golmana, a cijelo drugo poluvrijeme odigrao s igračem manje, Monaco je u sjajnom susretu pobijedio Lyon 3:2.

Derbi kola opravdao je taj epitet, no bila je to utakmica u kojoj se skoro sve najvažnije dogodilo u prvom poluvremenu. U prvih 45 minuta pala su četiri gola, dosuđen je jedanaesterac, isključen igrač Monaca, a nažalost ozlijedio se i hrvatski reprezentativac Danijel Subašić.

Gosti su poveli u 12. minuti golom Mariana Diaza koji je zabio udarcem sa skoro 30 metara. Napadač Dominikanske Republike je ulovio na ‘spavanju’ Subašića koji je prilikom intervencije nezgodno udario nogom u vratnicu i zbog ozljede je morao napustiti teren. Subašić je iznesen s travnjaka, a prema prvim informacijama ozlijedio je bedreni mišić desne noge! Sad se treba nadati kako ozljeda nije ozbiljnija – iako Subašić nije mogao sam izaći s terena već je iznesen! Izbornik Zlatko Dalić nakon nedjelje navečer ima razloga za zabrinutost, naš prvi golman nije izgledao dobro, SP je sve bliže, ozljede su ono što nam najmanje treba…

Zamijenio ga je Seydou Sy koji je 15 minuta kasnije primio gol. Lyon je povisio na 2:0, nakon brze kontre zabio je Bertrand Traore. Monaco je smanjio zaostatak u 31. minuti preko Keita Baldea, a u 36. minuti već je bilo 2:2. Sudac Benoit Bastien je dosudio upitan penal kojeg je izveo Radamel Falcao. Gostujući golman Anthony Lopes je obranio njegov udarac, ali je Falcao pospremio odbijanac za 2:2.

U 44. minuti dogodio se možda i ključni trenutak utakmice. Domaćin je ostao s igračem manje nakon dvije nevjerojatne Baldeove gluposti. Senegalski napadač je u samo četiri minute zaradio dva žuta kartona i tako pokvario sve dobro što je do tada učinio. Prvo je u 40. minutu ‘požutio’ zbog napucavanja lopte, a četiri minute kasnije je načinio oštar prekršaj.

U nastavku Lyon je pokušao iskoristiti igrača više, ali nije uspio probiti domaću obranu. No, zabio je Monaco. U 88. minuti je nakon brze kontre poentirao Rony Lopes za potpuni preokret, od 0:2 do 3:2.

U ranije odigranom susretu Caen je pobijedio Nantes 3:2, a jedan gol za domaći sastav zabio je Ivan Santini. Hrvatski nogometaš je realizirao penal u 35. minuti za 1:1.  Bio je to njegov osmi ligaški pogodak ove sezone i najučinkovitiji je Caenov strijelac.

Na ljestvici vodi PSG sa 62 boda, Marseille je drugi s 51 bodom, dok se Monaco probio na treću poziciju s 50 bodova. Lyon je pao na četvrto mjesto s 48 bodova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...