Mia Klasić, Anja Vulin, Ivana Radović i Lucija Klasić kadetske prvakinje Hrvatske

Protekli vikend PK Zadar je sudjelovao na 2 natjecanja: mlađi juniori, juniori i seniori, njih 13 plivali su u Rijeci na međunarodnom mitingu Victoria a u Zadru je PK Zadar bio domaćin kadetskog prvenstva Hrvatske, sa svojih 10 predstavnika. Oba natjecanja donijela su izvrsne rezultate.

Grand prix „Victoria“ najjače je natjecanje u zimskoj sezoni, nastupilo je 500 plivačica i plivača iz 47 klubova iz Slovenije, BIH, Italije, Mađarske, Bugarske, Engleske i Hrvatske. Za PK Zadar su nastupili: Katja Čizmin, Lea Matešić, Andrea Anna Milin, Barbara Ćustić, Nika Kotlar, Ema Molnar, Marija Dora Bačić, Antonio Milin, Filip Petani, Bruno Šarić, Alan Šaponja,  Lovre Marković i Božo Puhalović, u pratnji trenerice Josipe Nekić.

Natjecalo se u 3 kategorije: opća kategorija (M ’99 i stariji, Ž ’00 i starije), juniori (M ’00/’01, Ž ’01/’02) i mlađi juniori (M ’02/’03, Ž ’03/04) a plivalo se kroz jutarnje kvalifikacije i popodnevna finala. A finale bilo je otvoreno za sve kategorije, nastup sa 10 najjačih plivala je Katja Čizmin u 3 discipline; 2 A finala plivali su Antonio Milin i Filip Petani, Barbara Ćustić 1 A i 2 B finala, Bruno Šarić 1 A i 1 B finale, Božo Puhalović 3 C finala.

Najvrijednije uspjehe svome klubu je donijela seniorka Katja Čizmin sa dva odličja u apsolutnoj konkurenciji: srebrno odličje u disciplini 50 m prsno (33,31) i brončano odličje u disciplini 100 m prsno (1.12,98).

Do srebrnog odličja u juniorskoj kategoriji došla je Barbara Ćustić u disciplini 50 m prsno (35,01) a junior Bruno Šarić osvojio je srebrno odličje u disciplini 50 m leđno (27,74).

Zimski ciklus se nastavlja do ožujka kada plivačice Zadra nastupaju na A a plivači na B ekipnom PH u Zagrebu.

Isti vikend, 10 i 11.02., na bazenu Višnjik PK Zadar je bio priređivač prvenstva Hrvatske za kadete. Nastupilo je 30 klubova sa 209 plivača koji su u toku zimske sezone ostvarili kvalifikacijske norme.

Na svom najvažnijem natjecanju kadetska ekipa „Zadra“ isplivala je izvrsne rezultate, više puta u štafeti i pojedinačno popeli su se na postolje a ekipno su svoj klub kadetkinje dovele na visoko 3. mjesto u Hrvatskoj, kadeti su po uspješnosti zauzeli 9.mjesto.

Najveći uspjeh kadetkinja je osvojeno zlatno odličje u štafeti 4×100 m slobodno kojim su postale prvakinje Hrvatske. Sa  4.15,59 na 4x100m slobodno Ivana Radović, Anja Vulin, Lucija Klasić i Mia Klasić slavile su pobjedu na svom terenu.

Individualno, 2 plivačice su došle do odličja i to Mia Klasić u disciplini 400 m slobodno (srebro, 4.44,39) sa najvećim brojem bodova na ovom natjcanju (560) i Anja Vulin u disciplini 200 m leđno (srebro 2.26,52). Mia Klasić uspjela je doplivati i do dva brončana odličja u disciplini 200 m leđno(2.29,03) i u disciplini 800 m slobodno (9.42,44). Mia i Anja i u ostalim su disciplinama bile visoko rangirane a to su uspjeli i i Lucija Klasić na 200m delfin i Roko Šango na 200m leđno, oboje su zauzeli 6. mjesto.

Sastav ekipe kadetkinja koja je dovela svoj klub na 3. mjesto u Hrvatskoj po uspješnosti i osvojenom broju bodova: Mia Klasić, Anja Vulin, Ivana Radović, Lucija Klasić i Dina Volarević.

Kadeti: Toni Perović, Ivan Šango, Roko Šango, Ivan Klanac i Mihovil Kozulić isplivali su vrlo dobre rezultate, sa puno osobnih rekorda a više puta su u štafetnim i u pojedinačnim disciplinama osvajali plasmane od 4. do 10. mjesta.

Treneri kadeta Željko Olujić i Ivan Karavida jako su zadovoljni uspjehom ove ekipe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...