Modrić u akciji Partizana; Pomaže dječaku s malignim tumorom na mozgu

Novinar Partizanove televizije Željko Pantić proživljava obiteljsku dramu jer njegov 13-godišnji sin Isaija ima tumor na mozgu te mu je potrebna hitna operacija.

Isaiji je u lipnju prošle godine na rutinskom pregledu pronađen maligni tumor mozga koji je hitno operiran. No uzrok tumora je pogrešno dijagnosticiran i na osnovu te dijagnoze napravljeno je zračenje glave u Beogradu.  Naknadna analiza je promijenila dijagnozu te se ispostavilo da je tumor ekstremno rijedak.

Uslijedilo je novih 20 termina zračenja u Beogradu nakon čega su uzroke poslali u London, gdje je svjetski priznati patolog Jacques Thomas dao nalaz da Isaijin tumor nije moguće klasicificirati, da je zloćudan i ekstremno rijedak i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svjetske zdrastvene organizacije. Neophodna je operacija u jednom od najnaprednijih bolnica za tretman dječjih tumora mozga na svijetu u Washingtonu.

Obitelj je osigurala troškove avio prijevoza i jednomjesečnog boravka u SAD-u prije i poslije operacija. Problem su užasno kratki rokovi jer se do 19. veljače mora uplatiti 126.713 dolara da bi se operacija napravila 26. veljače. Nakon toga kreće se s hitnim dvotjednim testiranjem uzorka tumora i novim planom liječenja Isaije. Partizan je putem službenih stranica pozvao sve na pomoć, a akciju su između ostalih podržali trener Partizana Miroslav Đukić, košarkaška legenda Vlade Divac i hrvatski veznjak Luka Modrić, piše Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...