Na najvećem slovenskom međunarodnom turističkom sajmu „Alpe Adria“ Virani predstavili ljepote otoka i njegove turističke kvalitete

 

Virski turizam i ove se godine predstavlja na slovenskom tržištu na međunarodnom sajmu „Alpe Adria“ u Ljubljani. Predstavnici destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“ Mate Čulina i Srđan Liverić prezentirali su virsku turističku ponudu na štandu, kao i na video prezentaciji koju su – pored predstavnika medija, poslovnih partnera i brojnih slovenskih prijatelja otoka Vira – posjetili direktorica ljubljanskog Ureda Hrvatske turističke zajednice Metka Bradetić, direktor „Alpe Adria“ turističkog sajma Matjaž Kovačec te veleposlanici Ukrajine, Brazila i Albanije.

Voditelj turističke agencije „Vir turizam“ Čulina upoznao je goste prezentacije s ljepotama otoka, njegovom strategijom turističkog razvoja i planovima za budućnost, dok je direktorica Bradetić održala uvodnu riječ. Ovo je nastavak međunarodnih sajmenih aktivnosti „Vir turizma“ kojima se na emitivnim virskim turističkim tržištima učvršćuje odlična pozicija Vira, te strateški povećava opseg agencijskog djelovanja i uspostavljanja poslovnih odnosa s drugim turističkim djelatnicima. Uz njemačko, mađarsko i slovačko, slovensko turističko tržište najznačajnije je za otok Vir ne samo zbog turističkih brojki o povećanju dolazaka i noćenja gostiju iz susjedne zemlje, već prije svega zbog činjenice da su mnogi Slovenci većim dijelom godine praktički stanovnici otoka.

Kao poznati ljubitelji aktivnog odmora i svakog vida rekreacije, Slovenci su Vir prepoznali kao destinaciju brojnih događaja rekreacije i sporta, a zbog velikog broja sunčanih dana i blage mediteranske klime – kao mjesto ugodnog življenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...