Načelnik Kapović predvodio virsku delegaciju na promociji otoka u Češkoj Republici

U društvu veleposlanice Republike Hrvatske u Češkoj Republici Ines Troha i njezinog zamjenika Marina Žužula te direktorice Ureda Hrvatske turističke zajednice u Pragu Jelene Bilić, delegacija Općine Vir predvođena načelnikom Kristijanom Kapovićem održala je zajedno s najvišim predstavnicima HTZ-a turističku prezentaciju na najvećem češkom turističkom sajmu „Holiday World“ u Pragu. U izložbenom prostoru Prague Exhibition Grounds – Holešovice, ovaj se međunarodni turistički sajam održava od 1991. godine, a tijekom četiri dana održavanja od 15. do 18. veljače, namijenjen je profesionalcima u turizmu (poslovni sastanci, turističke aktualnosti, trendovi u turizmu i slično) te otvoren za najširu publiku.

Uz prezentaciju virskih ljepota i turističkog potencijala te brojnih sportskih, rekreacijskih, tradicijskih i drugih manifestacija iz programa „Vir 365“, zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić predstavio je češkim turističkim djelatnicima, predstavnicima medija i brojnoj publici virske razvojne projekte i planove za budućnost, kao što ih je upoznao i s činjenicom da je otok Vir jedna od „top 10“ hrvatskih turističkih destinacija. Za prošlogodišnje rekordne turističke brojke ostvarenih noćenja i dolazaka na otoku (2.077.796 noćenja i 124.284 dolazaka), zaslužni su i gosti iz Češke Republike koji su u turističkom prometu na Viru sudjelovali s 73.406 noćenja (7,97 posto od noćenja stranih gostiju) i 8.380 turistički dolazaka (9,18 posto od dolazaka stranih turista).

Kako je riječ o jednom od najznačajnijih povećanja turističkih noćenja i dolazaka (63,5 posto više noćenja i 50,4 posto više dolazaka u odnosu na 2016. godinu), te kako postoji potencijal daljnjeg rasta zbog tradicionalnih prijateljskih veza koje Vir ima s Češkom Republikom (južnomoravski Oslavany je grad prijatelj Općine Vir) i pojačanog interesa čeških turista za destinacije na Jadranskom moru – ova je prezentacija poslužila kao dodatna promidžba virskog turizma i destinacijskog pozicioniranja na petom emitivnom tržištu otoka Vira. Uz turističku prezentaciju, Virani su dio programa odradili i na samostalno postavljenom štandu „Otok s dva lica“, a Vir su pored načelnika Kapovića i zamjenika Vučetića predstavljali direktorica destinacijske kompanije „Vir turizam“ Kristina Perić, direktor općinskog poduzeća „Vir održavanje“ Marino Radović, voditelj Turističke agencije „Vir turizam“ Mate Čulina i agencijski djelatnik Srđan Liverić.

„Holiday World“ okuplja oko 30.000 posjetitelja kojima se predstavlja više od 45 zemalja iz cijelog svijeta na 640 štandova. Češki turistički sajam prati preko 600 turističkih novinara i oko 7.000 profesionalaca u turizmu.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...