Ni jaka bura nije pokvarila atmosferu na proslavi 3. rođendana DPH Obrovca i 107. rođendana Hajduka

Subota 10.02.2018. je u Obrovcu bila rezervirana za već tradicionalnu proslavu 3. rođendana DPH Obrovca i 107. rođendana Hajduka.  Ni jaka bura kao česta pojava u veljači prevrtači nije mogla zaustaviti veselu hajdučku atmosferu u malom gradu na Zrmanji.

Uvertira za ovogodišnju proslavu bila je odigravanje prijateljske utakmice mlađih uzrasta  NK Zrmanje i HNK Hajduka iz Splita. Dvije povijesne utakmice s mnogobrojnim odličnim potezima s obiju strana odigrane su u prijateljskom ozračju pred punim tribinama stadiona na Jankuši . Rezultat je bio najmanje bitan, a cjelokupan obrovački puk  bio je  oduševljen posjetom mladih nada najdražeg kluba. Sve je začinjeno zajedničkim ručkom hajdučke i obrovačke djece gdje se zajedno i zapjevalo „Zbog jedne ljubavi.“

Nakon nogometa navijačka proslava je počela karuselom koji je popraćen sirenama automobila okićenih Hajdukovim obilježjima i pokojim topovskim udarom pozvao građane Obrovca da izađu na balkone i ulice te prisustvuju ovoj fešti.

I ovogodišnja bakljada simbolično je počela u 19:11 te unatoč jakoj buri osvjetlila mali grad na Zrmanji u čast Hajduka .

Proslava se nastavila u prostoru obnovljene Gradske kavane gdje je preko 200 gostiju moto „Ist, pit, Hajduk Split“ iz teorije pretočila u praksu. Uz pjesmu i još malo koreografije s bakljama uživalo je i mlado i staro.

Obrovčani i prijatelji iz okolice ali i iz cijele Hrvatske,  iskoristili su dolazak moblinog tima iz Odjela za članstvo iz Splita te je njih preko 70 dobilo iskaznicu voljenog kluba odmah na licu mjesta. DPH Obrovac se tako primakao brojci od 200 članova u 2018. godini koju planiraju dostići kroz nekoliko dana.

Svi učlanjeni su dobili priliku sudjelovati u nagradnoj igri DPH Obrovca koju je ove godine najbolje iskoristio Mladen Znidarčić te osvojio Hajdukov dres.

Tokom cijele proslave članovi i gosti DPH Obrovca prikupljali su donacije za ime Udruge u tematskom parku na Poljudu u projektu otkupa dionica Hajduka „Za sva vrimena.“  Potrebni iznos od 7.500 kn za ime u temstskom parku sve je bliže te Obrovčani  pozivaju sve da se uključe i pomognu kako bi ime DPH Obrovac u tematskom parku živilo vječno zajedno sa Hajdukom.

Ova dvostruka rođendanska proslava još je jednom pokazala da „Obrovac cili za Hajduka živi“ .

DPH Obrovac se nakon ove proslave okreće novim akcijama među kojima najviše treba istaknuti skorašnju Bilu noć koju organiziraju zajedno s prijateljima iz DPH Zadra te ovom prilikom pozivaju sve da sudjeluju u još jednom spektaklu u čast Hajduka.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...