Novogradiški DJ Yakka, tvorac hit remixa grupe Detour stiže u Zadar!

Domagoj Yakka Jakić, u glazbenim krugovima poznatiji pod pseudonimom Yakka, aktivno je prisutan na domaćoj i svjetskoj elektronskoj sceni kao producent i DJ posljednjih sedam godina kroz originalna izdanja, remixe te nastupe u Hrvatskoj i susjednim državama.

Surađuje sa svjetski poznatim imenima kao što su Barbara Tucker, DJ PP, Gary Caos, Phil Fuldner, Adrian Hour, Demuir i mnoštvo drugih manje poznatih te izdanja na etikema poput Sony Music Enthertaiment, Universal Music Croatia, Aquarius Records, Pacha Recordings, King Street Sounds, Deeperfect i Casa Rossa, potvrđuju kvalitetu njegovog zvuka koji nerijetko svoje mjesto zauzima na top 100 ljestvicama svih vodećih online trgovina elektronske glazbe.

Iako je glazba koju radi usmjerena na strano tržište, svoje suradnje u vidu klupskih remixa proširio je i na domaće glazbenike čiji rad prati i cijeni, a kroz njih pokušava široj publici predstaviti klupski zvuk dovoljno zanimljiv da ga prihvate, a s druge strane dovoljno svoj da ne podilazi mnoštvu mainstream jednoličnih pjesama. U tome nerijetko i uspjeva jer remixe često vrte urbane radio stanice i emisije, ali i kolege DJ-i diljem Hrvatske i regije. Među domaćim suradnjama našli su se Detour, Ivana Kindl, Nipplepeople, Mangroove, Mario Huljev, Nina Kraljić te nekolicina drugih.

Kvalitetu i doprinos sceni okrunio je s 3 nominacije (naj single, naj remix, naj tech house DJ) za Ambasador 2016 dodjelu nagrada akterima hrvatske elektronske scene i osvajanjem Ambasadora za najbolji single godine (Yakka – Without You).

U Domagojevoj glazbi možete uživati na partiju 17. veljače u Bizzareu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...