Obnavlja se vozni park Grada s ukupno milijun kuna; Kupuju se tri automobila i kombi

Na Kolegiju, gradonačelnik Zadra Branko Dukić objasnio je potrebu obnove voznog parka s ukupno milijun kuna, od čega je 400.000 kuna namijenjeno kupnji kombija prilagođenog prijevozu invalidnih osoba budući da je postojeće vozilo dotrajalo.

– Takvo vozilo zahtjeva posebnu prilagodbu nakon kupnje kako bi se zadovoljili sigurnosni uvjeti za prijevoz osoba s invaliditetom i njihovih pomagala, kazao je Dukić.

Iznos od 630.000 kuna namijenjen je za nabavu tri osobna vozila za nadopunu voznog parka gradske uprave, jer u ovoj godini ističe leasing za tri automobila koja su se do sada koristila, te će se zamijeniti s tri nova vozila, dakle ukupan broj vozila ostaje isti.

– Nova vozila su potrebna budući su stara dotrajala i s velikom kilometražom te iziskuju visoke troškove održavanja. Nova vozila neće biti iz kategorije luksuznih automobila, objasnio je gradonačelnik Dukić.

Cijene u planu nabave su procijenjeni iznosi, a tijekom postupka javne nabave je moguće dobiti i niže ponude od te procjene, istaknuo je pročelnik UO za financije, Ivan Mijolović i dodao:

– U planu nabave iskazana je ukupna cijena vozila, no ona će se otplaćivati preko leasinga tijekom više godina, a ne jednokratno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...