Odgovor iz Grada: “Da bi izgradile parkiralište Hrvatske ceste morale su posjeći stabla!”

Glasno je danas negodovanje Zadrana zbog sječe stabala, čak sedam četrdesetogodišnjih lipa pri rekonstrukciji dijela ulice Ante Starčevića.

Vlast nas je najprije razljutila najavom rušenja stoljetnih platana u srcu grada, potom su “ogolili” Vruljicu, a danas je na red došao Bulevar.

Zadrani ne žele da njihov grad postane bezličana urbana sredina u kojoj je kontakt s prirodom dalek.

Nakon oštre reakcije vijećnice Akcije mladih Marjana Šešelja Botić na spomenutu temu, oglasili su se i iz Gradske uprave.

Projektom rekonstrukcije Ulice Ante Starčevića predviđeno je uređenje parkirališta u dijelu ulice gdje su sada posječena stabla, a gdje se godinama parkiralo na neprimjeren način i ugrožavalo promet i sigurnost pješaka. Da bi se to uređenje provelo i izgradilo funkcionalno parkiralište u skladu s prometnim pravilima, Hrvatske ceste, kao nositelj projekta, pristupile su sječi stabala, a nakon završetka svih radova na rekonstrukciji te dionice, u sklopu uređenja zelenih površina tvrtka Nasadi posadit će nova stabla. Grad se zalaže za očuvanje svog zelenila, posebice stabala gdje je to moguće, ali u ovom slučaju ih je bilo neophodno ukloniti da bi se cesta mogla rekonstruirati u skladu s projektom, poručuju iz gradske uprave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...