Ostalo je još sedam dana za prijavu poreza

Većina građana oslobođena je ove godine predavanja godišnje porezne prijave, a Porezna uprava omogućila je i onima koji nisu iskoristili sve porezne olakšice da do kraja veljače putem e-Porezne dostave potrebne podatke.

Izračun koji pokazuje imate li obvezu prema državi ili pravo na povrat poreza napravit će sama Porezna uprava na temelju prikupljenih podataka.

U slučaju da se pokaže porezni dug ili preplata poreza, do 30. lipnja dobit ćete porezno rješenje na koje do 1. kolovoza imate pravo podnijeti prigovor ako smatrate da obračun nije korektan. Povrat poreza kreće sredinom kolovoza.

Pravo na povrat poreza imate ako tijekom godine niste iskoristili sve porezne olakšice.

Od ove godine zahtjev za povrat poreza možete podnijeti i putem e-Porezne.

Poreznicima možete biti dužni ako se pokaže da ste koristili porezne olakšice na koje niste imali pravo. Primjerice, ako ste prijavili uzdržavanog člana, a on je ostvario godišnje prihode iznad 15.000 kuna, morat ćete platiti razliku poreza na dohodak i prireza, piše tportal.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...