PK Zadar domaćin je Kadetskog prvenstva Hrvatske

Pod organizacijom Hrvatskog plivačkog saveza, 10 i 11.02. u Zadru će se okupiti najbolji kadeti države. Iako PK Zadar ima iza sebe niz uspješnih organizacija natjecanja državnog ranga, HPS je po prvi puta dodijelio ulogu PK Zadar za priređivanje glavnog natjecanja za kategoriju kadeta. Nama kao domaćinima je to izuzetno drago, jer riječ je o jako atraktivnoj kategoriji (dječaci 13 godina i mlađi, djevojčice 12 godina i mlađe). Obzirom da je ovo kadetima prvo državno natjecanje (do ove kategorije nastupaju samo na regionalnim natjecanjima) za njih je to prvi pravi plivački spektakl.
Posebno nam je drago da će naših 10 plasiranih kadeta nastupiti u svom okruženju, gdje svakodnevno marljivo treniraju, i pred domaćom publikom pokazati za što su spremni. Također, na sve naše mlađe natjecatelje koji se ove godine nisu plasirali na PH, utjecati će tako da budu dio glavne ekipe i iz prvih redova navijaju za svoju ekipu.

Očekujemo blizu 30 klubova iz cijele Hrvatske, a preko 200 plivačica i plivača ostvarilo je zahtjevne kvalifikacijske norme između kojih i 10 kadeta Zadra: Mia Klasić, Anja Vulin, Lucija Klasić, Dina Tot, Dina Volarević, Roko Šango, Ivan Klanac, Toni Perović, Ivan Šango i Mihovil Kozulić. NAjbolji kadeti Hrvatske dolaze iz plivačkih klubova: Primorje Rijeka, Mladost Zagreb, ZPK Zagreb, Medveščak Zagreb, Jadran Split, Jug Dubrovnik, Dubrava Zagreb, Sisak Janaf, Jadera Zadar, Rijeka, Osijek Žito, Šibenik, Pošk Split, Mornar Split, Delfin Rovinj, Igra Zagreb, Olimp-Zabok, Arena Pula, Čakovečki PK, More Šibenik, Novi Zagreb, Barok Varaždin, Kantrida Rijeka, Orion Vinkovci, Nevera Rijeka,, Gdelin Split, Korčulanski PK i PK Pula.

Pozivamo vas na bazen Višnjik, u subotu 10.02. sa početkom u 10:00 (1.dio), u 17:00 (2.dio) i u nedjelju 11.02.2018. u 10:00 (3.dio). Svečanost otvaranja predviđena je u subotu popodne, prije početka natjecanja.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...