ispovijesti inspirirane osobnim životom

Poslušajte novu skladbu Jure Brkljače “Ona me vuče”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Mladić koji svojim tekstovima izaziva nevjerojatne emocije, stavio nas je na novu veliku kušnju. Svojedobno nam je iskreno pokazao svoju drugu stranu i objasnio zašto je zbog djevojke, pristao na sve, a sada nam donosi novu glazbenu priču u kojoj opisuje detalje osobnog ljubavnog trokuta. I ovom skladbom Jure Brkljača je ostao vjeran sebi i činjenici kako su njegove pjesme iskrene ispovijesti inspirirane osobnim životom i proživljenim situacijama.

Za razliku od prvih pjesama u kojima se predstavio kao kantautor, u ovoj pjesmi surađivao je sa jednom glazbenom legendom, prokušanim autorom Jurom Stanićem, koji je zaslužan za glazbu i tekst, dok aražman i produkciju potpisuje Mihael Blum iz Hit Produkcije. Ovaj spoj iskustva Jure Stanića, te mladosti i talenta Mihaela Bluma rezultirao je, kazao nam je Jure Brkljača, odličnom pjesmom,

‘Zanimljivo je kako je uopće došlo do suradnje Jure Stanića i mene. To je bila neka sudbina, energija koja nas je privukla, a sve se dogodilo dok sam jednom prigodom svirao u Bolu na Braču. Igrom slučaja, Jure je bio tamo i čuo me, nakon čega je došao do mene sa idejom da snimimo neke pjesme. Nakon toga išao sam provjeriti tko je taj autor i što je napravio, a zanimljivo je kako je napisao sve pjesme koje su u to vrijeme, meni bile drage, koje sam slušao, i koje su me inspirirale. Tako da je nevjerojatno, kako nas je ta neka energija povezala. Ova pjesma napisana je prije petnaest  godina, i čast mi je da sam je baš ja snimio.’

Jure ne krije kako se ne boji u pjesmama progovoriti o svom životu, strahovima, sreći i ljubavi.

“Sve pjesme koje sam ja napisao ‘Druga strana’ i ‘Pristani na sve’, i sada ova od Jure Stanića ‘Ona me vuče’, imale su neki svoj slijed, isto kao i u mom životu. Teme tih pjesama su životne situacije koje sam proživio, a idu redoslijedom, identično kako sam se ja osjećao.”

Pored glazbene, Jure nam odmah donosi i video priču za pjesmu ‘Ona me vuče’, koju je osmislila i snimila Hit Produkcija sa redateljem Josipom Šukerom. Kako izgleda spot sniman na raznim lokacijama u Zagrebu i Zadru, u kojem Jurine ‘ljubavi’ glume Klara Babić i Dora Barker.

Jedno je sigurno, nakon što se predstavio uspješnicama ‘Druga strana’ i ‘Pristani na sve’, a za protekle blagdane darovao nas prigodnom skladbom ‘Božić je’, broj fanova Jure Brkljače, nakon ove pjesme može biti jedino puno veći.

Autor glazbe: Jure May Stanić
Autor teksta: Jure May Stanić
Autor aranžmana: Mihael Blum
Glazbeni producent: Mihael Blum
Tonski producent: Mihael Blum
Video: Hit Produkcija
Redatelj: Josip Šuker
Snimatelj: Josip Vukić & Josip Šuker

Ostavi komentar koristeći Facebook 

 

Možda ste propustili pročitati